Епопея із ведмедем у Дрогобичі набирає обертів. Без ведмедя

Власник розплідника «Енейко» заперечує те, що у лісі в Дрогобицькому районі бігає їхній ведмідь. Про це сьогодні, 5 травня, у коментарі Дивись.Інфо розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олексій Балицький.

Нагадаємо, днями зоологи розповсюдили інформацію про те, що із розплідника лайок «Енейко» в селі Брониця на Львівщини втік ведмідь.

За словами Олексія Балицького, нині в Дрогобицькій РДА була нарада з цього приводу. Він додав, що розповіді про ведмедя-втікача, який бігає по лісі, побутують на рівні чуток. «Наче хтось із місцевих і працівників лісового господарства його бачив, але підтвердження цьому нема», ­- каже Олексій Балицький.

Також директор департаменту екології розповів про те, що під час наради був присутній власник «Енейка». «Він, - каже Олексій Балицький, -  заперечив те, що із його розплідника втік ведмідь. Із його слів, коли він перебував у зоні АТО, ведмедя забрали з розплідника».

Водночас в.о.голови Дрогобицької РДА Степан Рудницький повідомив Дивись.Інфо, що на Дрогобиччині створені так звані "оперативні групи", які будуть прочісувати територію району.

"Якщо справді виявлять реальні сліди ведмедя, то будемо думати, як його зловити. Якщо б вдалось його зловити - тоді уже будемо думати, куди цього ведмедя переміщати. У цій справі багато "якщо", адже інформація про те, що ведмідь втік - справді на рівні чуток", - повідомив Степан Рудницький.

Водночас прес-служба Дрогобицької РДА уточнює, що для того, щоб з'ясувати, чи на даний час тварина і далі знаходиться на території цього лісового масиву, вирішено створити оперативні групи у складі єгерів, лісників, ветслужби, які мають провести обстеження лісу. Якщо ж ведмедя буде виявлено, фахівці вживуть заходів для його безпечного відлову (не завдавши шкоди тварині та людям) і транспортування до притулку.

Це питання знаходиться на оперативному контролі у керівництва облдержадміністрації та райдержадміністрації. Поки тривають усі необхідні заходи, мешканцям рекомендується обмежити своє перебування у лісі, який межує з Броницею та сусідніми сільськими радами, бути обережними та пильними. Про випадки, пов'язані з цією ситуацію (місце перебування ведмедя тощо), можна повідомляти керівника єгерської служби п.Петра Герича за номером 067 67 25 954.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: