У Львові відбуватиметься бізнес-форум

Наприкінці травня Львів стане платформою для проведення бізнес-форуму «PERSPECTIVE-UA». Головна ідея дводенного заходу – розвиток сімейного фермерства в Україні, залучення інвестицій та технологій в переробку фермерської продукції, створення привабливих умов для роботи в сільській місцевості, обмін досвідом та розширення співробітництва з переробними підприємствами, ресторанами, торговими компаніями, інтеграція в туристичний бізнес. У рамках форуму також проведуть Кулінарний конкурс та підпишуть Хартію Української кухні. Захід відвуватиметься у виставковій залі РСП «Шувар» (вул. Хуторівка, 4-б), повідомили Дивись Інфо у прес-службі Львівської міської ради.

«Розвиток виробництва високоякісних продуктів харчування є одним із пріоритетів аграрної політики України. Міністерство аграрної політики та продовольства працює над адаптацією українського законодавства до європейського та над запровадженням західного досвіду підтримки сімейних фермерських господарств, які можуть запропонувати ринку унікальні, якісні продукти. Практика розвитку саме такого сегменту довела свою ефективність у Польщі та інших країнах Східної Європи. Специфіка Західного регіону України полягає в перспективі розвитку малих фермерських господарств сімейного типу, у якому на зараз виробляється понад 80% сільськогосподарської продукції», – зазначають організатори події.

У рамках форуму відбудеться Кулінарний конкурс «Дні української кухні» на визначення найкращих страв з місцевих продуктів та кухарів національної кухні. Організатор – Асоціація кулінарів «Західна Шеф Група». У конкурсі візьмуть участь близько 100 кулінарів з багатьох регіонів України. Судитимуть 15 досвідчених суддей, на чолі з міжнародним суддею WACS. Переможці матимуть змогу взяти участь у проекті «Дні української кухні в світі», який реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ України.

Також у рамках Форуму відбудеться підписання Хартії Української кухні. «Це новий тренд українського бізнесу – об’єднання учасників ринку, з метою популяризації та просування на внутрішньому і зовнішньому ринках українських продуктів, відродження та розвитку українських кулінарних традицій, сприянню виробництва місцевих регіональних продуктів та розвитку гастрономічного туризму», – зазначають організатори події.

До підписання Хартії запрошують представників сільськогосподарських, переробних, харчових підприємств, наукових та навчальних установ, ЗМІ, сфери туризму, органів влади, кухарів та рестораторів та інших зацікавлених осіб.

Учасники Форуму: фермерські господарства, сільськогосподарські та переробні підприємства України, об’єкти туризму та громадського харчування, підприємства оптової та роздрібної торгівлі, постачальники обладнання і технологій.

Партнери Форуму – Асоціація кулінарів «Західна Шеф Група», ГІ «Громадський сектор майдану», Центр зайнятості вільних людей, ГО «Кримська хвиля», РСП «Шувар», Slow Food Galitsia, КС «Вигода».

Організатор – НПГ «Еко-Інформ-Сервіс», яка має досвід в реалізації проектів на підтримку українських виробників. Найближчі проекти компанії – Дні української кухні в Європі, презентація українських продуктів та української кухні на всесвітній виставці «ЕКСПО – 2015» (Мілан, Італія).

Контакти організаторів: тел. 050-607-62-04, 096-570-56-28; [email protected]   www.perspectiveua.com.ua; www.chefua.net, [email protected]; тел. 096-570-56-28.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: