Вісім ГО хочуть проводити акції у Львові 9 травня (заявки, відео)

Виконавчий комітет Львівської міської ради звернувся до Окружного адміністративного суду з позовом про заборону масових заходів 9 травня у місті. Відповідачами у справі будуть виступати 8 організацій, які наразі подали заявки на проведення заходів. Як уточнила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління, якщо протягом дня будуть надходити нові заявки, юристи проситимуть суд також включати їх у список відповідачів.

«Вчора виконавчий комітет звернувся з позовом до суду про обмеження масових заходів. Станом на вчора у нас було 2 відповідачі – це ГО «Ідея Нації» та ГО Львівська міська рада Організація ветеранів України. Підставою звернення з позовом був лист міського управління міліції. Ми його долучили до справи і залучили управління третьою особою в суді.

Станом на сьогодні кількість відповідачів збільшилась до 8. До нас звернулось ще 6 громадських організацій – це ГО УНСО у Львівській області, Правий сектор – Захід, ГО «Новий Львів», ГО «Центр соціальних технологій», ГО «Бандерівець» та ГО «Допомога армії України». Вони звернулись з заявками на проведення масових заходів. Працівники юридичного управління підготували уточнення, звернулись до суду, щоб збільшити кількість відповідачів. Судове засідання призначено на 16.00 год. Якщо до нас будуть надходити ще якісь інші заявки, ми будемо просити суд включити їх. Це окружний адміністративний суд. Тобто, станом на 15.00 год було 8 заявок. Ми відслідковуємо ці речі, якщо будуть подаватись додаткові заявки, ми будемо звертатись до суду, щоб включити їх до числа відповідачів. Йде мова про такі заходи, як хода, благодійні заходи, покладання квітів. Це традиційні заходи, з якими звертаються представники громадських організацій напередодні 9 травня. Комуністи цього року не звертались, також не зверталось Генеральне консульство Російської Федерації, бо раніше вони з такими заявками звертались. Цього року станом на цю годину таких заявок ми не маємо, але можливо отримаємо їх до кінця робочого дня», - зазначила Гелена Пайонкевич, начальник юридичного управління ЛМР.

2-8223 ГО Бандерівець ГО Новий Львів ГО Правий сектор-захід ГО Центр соціальних технологій (1) Масові заходи

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: