«Львівській пивоварні» виповнюється 300 років (відео)

Традиційно на початку травня стародавнє місто Лева відзначає свій День народження. Проте цього року ця подія співпала зі ще однією визначною для міста датою – славній Львівській пивоварні у 2015 році виповнюється 300 років! Перше українське пиво ТМ «Львівське» запросило гостей та мешканців стародавнього міста долучитися до заходу «300 кРОКІВ свята» та здійснити неймовірну подорож у часі стародавніми вулицями Львова – крізь віки до сьогодення.

Цього року стародавньому Львову виповнюється 759 років, і слід зазначити, що три останні сторіччя історія та культура цього дивовижного міста тісно пов’язана із пивоварінням. Адже саме тут у далекому 1715 році було засновано найдавніше з працюючих пивоварних підприємств України – Львівську пивоварню. Тут варили настільки добре пиво, що зовсім скоро про Львівське почали складали легенди, а сам бурштиновий напій перетворився на одну з візитівок столиці Галичини.

3 травня 2015 року квартал вулиць у самому серці міста перетворився на святковий майданчик, сповнений різноманітних цікавинок та розваг. Дійство проходило на двох вулицях – Староєврейській та Братів Рогатинців. Зазирнувши сюди, гості та мешканці міста змогли здійснити незабутню подорож у різноманітні історичні епохи Львова, познайомитися з його славетними субкультурами та вписати свою сторінку в літопис міста-легенди.

Зазначимо, щоб пройти святковим розважально-історичним маршрутом пересічному гостю знадобилося зробити у середньому 300 кроків, кожен з яких став маленькою віхою у спільній історії Львова та Львівської броварні. Наприклад, можна було познайомитися з ченцями, які за легендою заснували стародавню Львівську броварню 300 років тому, або спробувати свої сили та показати себе під час майстер-класу з батярських танців, а також відчути себе справжнім ремісником XVIII-XIX століття та власноруч виготовити собі сувенір на пам’ять про День міста 2015 року. До речі, одним з центральних елементів території святкування стала зона побажань, оформлена у вигляді дошки, де кожен міг привітати улюблене місто зі святом та розповісти, за що саме його любить.

Олексій Олійнічук, директор Львівської пивоварні: «Пиво «Львівське» ввібрало в себе історію та легенди рідного міста, перетворилося з плином часу на один із символів Львова. Саме тому «Львівське» турбується про свій «дім», сприяє збереженню його історичної та культурної спадщини та збільшенню його туристичної привабливості. Із року в рік перше українське пиво реалізує багато мистецьких та розважальних проектів. Традиційне відзначення Дня міста разом із «Львівським» – яскравий тому приклад. Але цього року свято стало дня нашого бренда дуже особливим, тому що саме цьогоріч ми святкуємо не тільки День народження улюбленого Львова, а ще й 300-річчя легендарної Львівської броварні, яка стала невід’ємною частиною історичної спадщини цього міста».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: