У Львові зустріли новітнього українського політичного в’язня російського режиму

У п’ятницю, 8 травня, до Львова повернувся активіст «Євромайдану» Юрій Яценко. На Головному залізничному вокзалі у Львові Юрія зустріли батьки, рідні, друзі, активна громадськість, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Виконувач обов’язків директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Львівської обласної державної адміністрації Галина Гречин привітала Юрія Луценка з визволенням та вручила на пам'ять прапор України, книги та інші подарунки. Також з нагоди відзначення Дня пам’яті і примирення посадовець почепила хлопцеві на грудях червоний мак.

Юрій Яценко натомість щиро подякував усім, хто його зустрічав, і запевнив, що його не зламали, то ж він продовжуватиме боротьбу.

Довідка

Юрій Яценко – один із українських в’язнів Росії. Арештували українця приблизно рік тому, приблизно водночас зі затриманням режисера Олега Сенцова зі Сімферополя. Російські слідчі звинуватили Юрія Яценка у незаконному зберіганні вибухових речовин та намагалися вибити з нього зізнання про підготовку терактів на території Росії.

Обласний суд у місті Бєлгород Російської Федерації змінив вирок українському студентові, активістові Євромайдану із двох років до дев’яти місяців, які Юрій Луценко провів у слідчому ізоляторі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: