"Свобода" Львівщини вважає призначеного керівника Офісу реформ нелегітимним

Львівська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вважає, що призначення керівника Офісу реформ на Львівщині без публічного обговорення не відповідає принципам прозорости задекларованих реформ із боку Президента та парламентської проурядової коаліції.

Подаємо повний текст заяви:

"Кабінет Міністрів України скерував листи головам обласних державних адміністрацій №5615/0/2-15 від 07.04.2015 за підписом віце-прем'єр-міністра України – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства п. Г.Зубка – щодо здійснення облдержадміністраціями підготовки до виконання першочергових завдань, що випливають із Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", зокрема щодо розроблення перспективних планів.

Одним із завдань було створення регіонального центру підтримки – Офісу з питань впровадження реформ у царині місцевого самоврядування, децентралізації повноважень органів виконавчої влади у Львівській області, а також призначення керівника Офісу реформ на обласному рівні Львівщини та укомплектування офісу відповідним кадровим складом.

Із зазначеною метою Львівській облдержадміністрації потрібно було подати Мінрегіону кандидатури/кандидатуру на посаду керівника відповідного Офісу реформ, яку/яких доцільно було визначити з урахуванням консультацій з Львівською обласною радою та регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування.

Проте Львівська облдержадміністрація не робила жодних публічних консультацій із Львівською обласною радою щодо кандидатур/кандидатури на посаду керівника відповідного Офісу реформ і не інформувала Обласну раду про подані кандидатури/кандидатуру до Мінрегіону, хоч можливості такі були під час сесії обласної ради, яка відбулася 28.04.2015. Не відомо, чи проводила ці консультації ЛОДА із регіональним відділенням Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування.

Зважаючи на викладене, а також те, що згадані кандидатури на керівника Офісу реформ повинні відповідати певним критеріям, зокрема: мати достатній досвід роботи на керівних посадах в органах місцевого самоврядування чи місцевих держадміністраціях, вважаємо, що "підкилимне" призначення керівника Офісу реформ на Львівщині, без публічного обговорення не відповідає принципам прозорости задекларованих реформ із боку Президента та парламентської проурядової коаліції.

Розцінюємо таке непрозоре та безальтернативне призначення керівника Офісу реформ у Львівській області як відновлення традицій корупційних кадрових домовленостей часів Януковича-Азарова-Горбаля-Шемчука з метою тиску на органи місцевого самоврядування та їхніх керівників щодо штучного і примусового об'єднання у нові територіяльні громади.

Вважаємо призначеного керівника Офісу реформ у Львівській області нелегітимним".

Прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: