У Львові розповіли, як ідентифікувати «кишенькові» ГО (відео)

Сьогодні, 12 травня, у Львівському прес-клубі під час прес-конференції намагались віднайти способи розпізнавання «кишенькових» громадських організацій, які «приватизують» громадську думку  у Львові. Про це з місця події інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Впевнений, що у Верховній Раді, напевно, не знайдеться жодного депутата, який не має своєї громадської організації. Відповідно, він її і фінансує, а вона насамперед відіграє його особисту роль, можливо, щось і народу залишається…Переконаний, що організацій, які б справді відстоювали інтереси людей, нації, не багато», - зазначив голова Громадської ради при Львівській ОДА Орест Середа.

Говорячи про те, чи є «кишенькові» громадські організацій у раді при ЛОДА, Орест Середа наголосив: «Я вже місяць очолюю раду, починаю відслідковувати хто з якою метою сюди прийшов. Думаю, через кілька місяців робота покаже хто є хто…».

На переконання голови Громадської ради при ГУ МВСУ у Львівській області Рустама Курбанова, важливим чинником при ідентифікації «кишенькової» організації є джерела фінансування, а також систематичний перехід членів ГО з однієї в іншу.

За його словами, дуже важливим фактором є те, хто фінансує ту чи іншу організацію. «Це дуже серйозний критерій в контексті того, до чого афільована організація, хто є бенефіцеар, настільки прозорі кошти, які надходять», - пояснив він.

Водночас Рустам Курбанов додав: «Вважаю, що все-таки має бути юридичний критерій і вимога закону, щоби продемонструвати джерела фінансування, тобто співставлення і моніторинг заходів, які громадська організація здійснила в період свого існування, а також джерела фінансування, завдяки яким все це відбулося».

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: