ЗСУ «кишать» радянщиною: почесні найменування частин досі совєтизовані, - Костюк (відео)

У Збройних Силах України треба перейменовувати зрадянізовані назви військових формувань, щоби вони відповідали українській традиції. Про це сьогодні, 12 травня, на прес-конференції розповів голова ЛОО ВГО «Спілка офіцерів України» Петро Костюк, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Всі ми знаємо 24 бригаду, яка є в Яворові, воюють хлопці дуже добре… Але те, як ця бригада називається, не має відношення до нинішнього героїзму», – розповів він.

Відтак пояснив, що повна назва цього військового підрозділу «24 окрема механізована Самаро-Ульянівська Бердичівська Залізна ордена Жовтневої Революції, тричі ордена Червоного Прапора, орденів Суворова і Богдана Хмельницького бригада імені князя Данила Галицького Сухопотних вiйськ Збройних сил України».

«Треба працювати над тим, щоб ці почесні найменування відповідали українській традиції, як це зробили в інших державах», – констатував Петро Костюк.

Окрім цього, за його словами, треба привести до ладу і нумерацію: «Є 128-а окрема гвардійська гірсько-піхотна Туркестансько-Закарпатська двічі Червонопрапорна бригада. Всі розуміємо, що в ЗСУ 128 бригад нема…».

Також Петро Костюк додав, що ці проблеми стосуються не лише Збройних Сил України, а й внутрішніх військ та Нацгвардії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: