Львів вперше прийматиме чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців

З ініціативи Управління державної охорони України та Міністерства молоді та спорту України вперше у Львові, з 30 травня до 1 червня 2015 року, за сприяння Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації, пройде відкритий XVIII Чемпіонат України з багатоборства тіло охоронців. На відкриття Чемпіонату запрошені перші особи України та офіційні представники європейських держав, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Змагання сприяють підвищенню рівня підготовки тілоохоронців, набуття практичних знань, обміну досвідом проведення охоронних заходів. Після проведення змагань планується проведення круглого столу за темою «Організація і проведення охоронних і антитерористичних заходів у сучасних умовах на Україні». Чемпіонат буде сприяти зміцненню дружби і співпраці між силовими структурами України, укріпленню взаємодії між правоохоронними органами у боротьбі із злочинністю, також розвитку службово-прикладних видів спорту в нашій державі в скрутні часи.

В змаганнях відкритого XVIII Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців візьмуть участь 24 команди, серед яких будуть команди з Білорусі, Молдови, Болгарії та Румунії. Протягом трьох днів учасники змагатимуться в демонстрації прийомів захисту під час пішого супроводу VIP та прийомів рукопашного бою на площі Адама Міцкевича, шукатимуть «вибухові пристрої» в автомобілі та показуватимуть майстерність подолання смуги перешкод на автомобілях на автомайданчику стадіону «Арена Львів» та виконуватимуть стрілецькі завдання з індивідуальної швидкісної стрільби з різних положень та в "терористів" з автомобіля, під час пішого супроводу VIP групою охоронців.

Вже багато років поспіль компанія «Торговий дім «НІКО», офіційний імпортер Mitsubishi Motors в Україні, Білорусі та Молдові, є незмінним генеральним спонсором проведення Чемпіонатів України та світу з багатоборства тілоохоронців. Дуже велику допомогу надає офіційний збройовий спонсор Казенне підприємство – науково-виробниче об’єднання «ФОРТ» МВС України. Активну участь протягом багатьох років беруть Міністерство внутрішніх справ України, Служба безпеки України, Міністерство Оборони України, Міністерство надзвичайних ситуацій України та інші», - розповіли організатори змагань.

Довідка

Поряд із вищими посадовими особами держав, відомими керівниками банків, провідних підприємств та організацій різних форм власності, перебувають люди особливої професії – тілоохоронці. Професійна підготовка тілоохоронця повинна бути бездоганною і тому вимагає постійного удосконалення. Тілоохоронець бере на себе відповідальність за життя іншої людини, тому вимоги перед ним ставляться особливі. Він повинен уміти розпізнати небезпеку і запобігти їй, захистити VIР, дати відсіч нападникові з допомогою фізичної сили чи вогнепальної зброї, виявити вибухові пристрої, у разі потреби - надати першу медичну допомогу. Він також повинен майстерно керувати автомобілем в екстремальних умовах і мати багато інших відповідних вмінь та навичок. Бажання професіоналів підвищувати рівень своєї майстерності сприяло появі професійно-прикладного виду спорту - багатоборства тілоохоронців. Змагання - одна із ефективних форм підготовки. Під час їх проведення, у ситуаціях, наближених до реальних подій, учасники мають можливість демонструвати рівень своєї підготовки. Міжнародні та всеукраїнські чемпіонати бодігардів виникли завдяки зростаючому суспільному інтересу до професії тілоохоронця, через прагнення професіоналів постійно розширювати зв'язки і одержувати нові імпульси до вдосконалення своєї майстерності.

Українські фахівці у сфері охоронної діяльності Леонід Кучерявий і Петро Шерекін розробили програму змагань і докладно описали порядок виконання кожної вправи багатоборства. До програми турніру включені види професійної діяльності, які зрозумілі не лише фахівцям охоронної діяльності, але й викликають великий інтерес у глядачів.

У 2001 році новий вид спорту - багатоборство тілоохоронців - був зареєстрований Міністерством юстиції України, а Держкомспорт України затвердив правила змагань та увів цю дисципліну до єдиної спортивної класифікації. Тілоохоронці-багатоборці вперше стали отримувати спортивні розряди, звання майстрів спорту України і майстрів спорту України міжнародного класу, першими серед яких стали військовослужбовці Управління державної охорони України Костянтин Чорний, Владислав Зелений, В'ячеслав Нечипоренко та Андрій Рудченко.

У 2015 році рішенням Міністерства молоді та спорту України за вагомий внесок по підвищенню рівня підготовки тілоохоронців, набуття практичних знань та міжнародному обміну досвідом проведення охоронних заходів, сприяння зміцненню дружби і співпраці між силовими структурами України, укріпленню взаємодії між правоохоронними органами у боротьбі із злочинністю та розвитку службово-прикладних видів спорту в нашій державі Федерація охоронців України отримала заслужене звання «національна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: