Прем’єрні виконання латвійської клавесиністки Анни Калнцієми у Львові

20 травня о 18:30 год у Львівському будинку органної та камерної музики з програмою «Клавесин протягом століть» виступатиме легендарна латвійська клавесиністка Айна Калнцієма, президент фонду музики Баха, директор Міжнародного фестивалю камерної музики у Латвії, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Айна Калнцієма, виконуючи твори на клавесині, висловлює емоції не з допомогою динаміки, а з допомогою часу. Це музика, яка переносить скрізь час і простір, і це Айна Калнцієма хоче донести до львівського слухача. Під її пальцями народжується не тільки старовинна музика, також в її програмах істотне місце завжди відведено і для сучасних творів, серед яких багато прем’єрних виконань.

У програмі концерту прозвучать твори видатних композиторів з різних країн світу, таких як:

Доменіко Скарлатті - італійський композитор й клавесиніст епохи бароко;

Юріс Карлсонс –  латвійський  композитор;

Дмитро Бортнянський – український композитор, автор шести опер, камерно-інструментальних творів, хорових циклічних концертів, десяти двохорних концертів, херувимських та причасних творів. Створив новий тип хорового концерту.

Йозеф Ніколя-Панкрас Руайе – французький  композитор і клавесиніст.

Концерт відбувається у рамках головування Латвії в Раді ЄС. За підтримки Посольства Латвійської Республіки в Україні, Почесного Консульства Латвійської Республіки у Львові та Львівського будинку органної та камерної музики.

Кожен охочий зможе доторкнутись до величної музики, адже вхід – вільний», - розповіли у Будинку органної та камерної музики.

Контактний телефон: 0676792236; 0981301061.

organnyi zal

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: