У Львові пройде третій етап другої міської ІТ-олімпіади для школярів

Розумники у Львові. 17 травня у аудиторії 802 5-го корпусу НУ «Львівська політехніка», що на вулиці Степана Бандери, 28а, пройде третій етап ІІ міської учнівської Олімпіади з інформаційних технологій «Lviv CSIT». Попередньо анонсовану дату проведення - 16 травня - було змінено.

«Цей етап передбачає виконання учасниками проекту «Львів відкритий для світу» у будь-якій формі подання. За результатами ІІ етапу олімпіади журі запропонувало до участі у ІІІ етапі 16 учням, 8 з яких надіслали свої роботи.

16 травня учасники разом з вчителями чи батьками представлятимуть свої проекти. Чітких обмежень щодо формату проекту немає. Це може бути веб-сторінка, гра-лабіринт і тому подібне. Перемогу отримає той учасник, який набере найбільшу кількість балів серед членів журі. Окрім цього, самі учасники мають змогу задавати питання», - розповіла Оксана Росипська, заступник начальника управління освіти Львівської міської ради.

До речі, переможці 1 міської ІТ- олімпіади створили саме таку гру «Мандруємо площею ринок».

Перший і другий етапи відбулись 25 жовтня та 3 листопада 2014 року. Під час першого етапу учні 5-11 класів мали виконати завдання з програмування через систему тестування на сайті http://ejudge.lp.edu.ua, створеному Національним університетом «Львівська політехніка».

Другий етап – відбувся 3 листопада 2014 року.

«Під час другого етапу учасники працювали у Науковій Бібліотеці НУ «Львівська Політехніка», та в аудиторіях цього університету, які сприяли проведенню заходу. Завдання були дуже схожими до тих, що були у першому етапі. Варто додати, що журі вирішило збільшити кількість учасників другого етапу з 30 до понад 60-ти.

Така олімпіада у Львові проводиться вдруге. Під час проведення першої ІТ-олімпіади було зареєстровано 1100 – 1200 учасників, з яких 80 пройшло в другий тур. У третій пройшли 22 учасники, з яких лише 13 подали роботи. Серед них були учні, які подали по 2 роботи, адже один проект можуть створювати разом декілька учасників. Окрім цього, IT компанії мали свої завдання для учасників, проте цього року лише одне завдання – створити проект на тему «Львів відкритий для світу».

Вже вдруге Львівський IT кластер нагороджуватиме навчальний заклад, в якому навчається переможець ІТ-олімпіади, а призерів – сертифікатами на навчання в ІТ компаніях.

У цьому навчальному році, окрім інформатики, учні мали змогу взяти участь в олімпіаді з фізики, математики та англійської мови», - додала Оксана Росипська.

Зі слів організаторів, важливість такої олімпіади полягає в тому, що вона дає нагоду активізувати дітей і популяризувати той чи інший навчальний предмет, адже коли інформаційні технології та англійська - популярні серед учнів, то фізика і математика є менш цікавими для них. Саме тому, мета цих олімпіад – підвищити зацікавленість учнів до цих предметів, визначити рівень їх навченості та дати змогу випробувати свої сили з певного предмету.

«Окрім того, університети та компанії звертають увагу на талановитих дітей, які беруть участь у олімпіадах і розглядають їх як майбутніх студентів чи працівників.

В цілому, цього року у першому етапі чотирьох олімпіад взяло участь понад 5 тисяч учні. Вперше в Україні під час проведення олімпіади з англійської мови учні виконували завдання на аудіювання в режимі on-line. Таку нагоду надали фахівці НУ «Львівська Політехніка». Співорганізаторами учнівських олімпіад є НУ «Львівська Політехніка» та ЛНУ ім. Івана Франка», - додала заступник начальника управління освіти ЛМР Оксана Росипська.

 

Статистика:

 

Олімпіада з фізики

(9-10 класи)

Олімпіада з математики

(7-8 класи)

Олімпіада з англійської

(8-10 класи)

Олімпіада з інформатики

(5-10 класи)

Дата проведення першого етапу 25 жовтня 25 жовтня 1 листопада 25 жовтня
Учасники 1150 1509 1495 2165
Дата проведення другого етапу 8 листопада 8 листопада 6 грудня 3 листопада
Учасники 64 107 40 60

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: