У Стрийському парку проведуть другий етап пленеру «LvivSeasons»

Участь у пленері беруть молоді художники віком від 15 до 30 років – студенти та випускники Львівської національної академії мистецтв, Львівського державного коледжу ім. І. Труша, Української академії дизайну у Львові, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Куратор проекту – Іван Білан, мистецтвознавець, викладач кафедри Історії і теорії мистецтва Львівської національної академії мистецтв. Співорганізатори: Соломія Якимів – дизайнер, керівник ГО «МО «Текстура»»; Іванна Назарійчук – дизайнер, секретар ГО «Молодь за зміни»; Кирило Білан – дизайнер, студент Львівської національної академії мистецтв.

Актуальність проекту, за словами організаторів, полягає у наповненні вуличного простору міста творами мистецтва та налагодженні прямого контакту між художниками та глядачами для розвитку їх творчості та можливої співпраці. Для цього процес творчості робиться відкритим, художники на очах у глядачів малюють свої твори, а оцінюють їхню роботу самі ж глядачі – усі охочі жителі та гості міста різних вікових категорій. При цьому сюжет, техніку, формат роботи художник обирає сам. Таким чином проводиться пленер на конкурсній основі і тут же робиться імпровізована «миттєва» вулична виставка. Експозиція формується на розбірній каркасній конструкції. Глядачі отримують можливість ознайомитися із технікою і стилістикою виконання тих чи інших творів, придбати або замовити картину в художника, а також долучитися до оцінювання робіт та визначення переможців. А художників це спонукає до розвитку власної творчості, вдосконалення майстерності і дає можливість ознайомитися зі смаками публіки.

«Формат проекту визначений у відповідності до сучасного ритму життя великого міста, коли більшість людей не мають часу або можливості ходити по музеях і галереях. У такому випадку мистецтво долає галерейний простір і виходить на вулицю, і кожен повертаючись з роботи додому може затриматися на хвилинку і заглибитися у чарівний світ мистецтва.

Мета пленеру - залучити та мотивувати творчу молодь до активної участі в мистецькому процесі та створенні культурного середовища в різних локаціях Львова», - додають організатори.

Завдання:

  1. Залучення студентів художніх навчальних закладів до участі в пленері.
  2. Підтримка молодих талантів у розвитку їхньої творчості.

3.Формування експозиційних площ у вуличному просторі міста.

  1. Залучення перехожих до оцінювання робіт.
  2. Ознайомлення публіки із творчістю молодих художників.
  3. Організація звітної виставки та визначення переможців проекту.
  4. Видання каталогу робіт переможців проекту.

Сценарний план:

09.00 – збір та реєстрація учасників поблизу колонади біля головного входу.

09.30 – початок пленеру.

14.00 – збір робіт.

14.30 – формування експозиції.

16.00 – оцінювання робіт.

17.00 – підрахунок голосів.

17.30 – підведення підсумків та оголошення переможців.

Контактна особа: Іван Білан, тел.: 098-976-68-17, https://www.facebook.com/events/768163186631554/

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: