У Львівську оперу прийшло близько 35 повісток у ЗСУ

Більшу частину з яких складає артистичний склад театру. Серед запрошених на службу є артисти оркестру,хору,провідні солісти опери та провідні солісти балету,також є Заслужені артисти та навіть Народний артист України!

Про це йдеться у зверненні артистів театру, повідомляється у соціальних мережах

"Для нас - артистів театру є дещо незрозумілим такий масовий (для нашого театру) забір високодосвідчених кадрів! Ми наголошуємо на тому що для нашого театру така повальна мобілізація призведе до того що з афіші зникнуть певні найменування вистав,та може взагалі зірвати роботу театру! Є бажання пояснити чиновникам які відповідальні за ці дії,що підготовка висококваліфікованих кадрів- оркестрантів,солістів опери та солістів балету займає від 12 до 16 років у навчальних закладах,а також багато років роботи в театрі! Наприклад в балет театру повістки прийшли відразу чотирьом провідним танцюристам з семи (серед яких Народний артист України),а по всій Україні виконавців такого рівня зо два десятки!", - йдеться у зверненні.

Артисти наголошують: "Зауважимо що в країні не введений військовий стан. Складається враження що хтось з чиновників навмисне намагається знешкодити академічні мистецькі традиції України.
Цікаво скільки синів депутатів Верховної ради та чиновників призвали до ЗСУ? Чи наша влада може відправляти в АТО тільки артистів,та встановлювати смертельні для більшості населення тарифи на комунальні послуги? ДЛЯ ВІДРОДЖЕННЯ УКРАЇНИ ПОТРІБНИЙ МИР!!! Ми дуже надіємось що це звернення прочитають люди з головою! Артисти театру".

УВАГА ЗВЕРНЕННЯ!!!У Львівську оперу прийшло близько 35(!) повісток у ЗСУ.Більшу частину з яких складає артистичний скл...

Posted by Lviv National Opera on 16 травня 2015 р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: