На автодорогах Львівщини зросла кількість крадіжок стійок та дорожніх знаків

З початку року зафіксовано понад 30 крадіжок дорожніх знаків на дорогах Львівської області, повідомила Дивись Інфо прес-служба Служби автомобільних доріг у Львівській області.

У 2014 році скоєно крадіжку 91 дорожнього знака, 6 стовпців дорожнього огородження, 370 м. п. тросового огородження. Вартість викрадених дорожніх знаків та нанесених збитків за минулий рік складає 49,2 тис. грн.

За даними аналітиків, кожний шостий знак на дорогах Львівщини стає об’єктом крадіжок або пошкоджень, що негативно впливає на безпеку автомобільного руху. Викрадені а пошкоджені дорожні знаки інформують користувачів доріг про обмеження максимальної швидкості, напрямки повороту, кінець додаткової смуги, примикання другорядної дороги, пішохідний перехід та кілометрові покажчики.

При значному недофінансуванні дорожньої галузі, при гострому браку коштів на ремонт та експлуатацію доріг, дорожники постійно витрачають значні кошти на відновлення викрадених дорожніх знаків.

Служба автомобільних доріг у Львівській області закликає користувачів доріг не вчиняти актів вандалізму на автошляхах області, відповідально та бережно ставитися до державного майна, адже від наявності знаків та інших видів дорожнього обладнання залежить не лише безпека руху автомобілістів та пішоходів, а деколи навіть життя.

До відома, за ст. 185, частини 1 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років;

Ст. 139 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення, самовільне знімання, закриття чи встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху, забруднення дорожнього покриття, а також ряду інших моментів, тягнуть за собою відповідальність – накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж у вигляді громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин.

У разі виявлення фактів крадіжок та пошкоджень технічних засобів організації дорожнього руху на автомобільних дорогах області, а також сторонніх та підозрілих предметів, що можуть загрожувати безперервному та безпечному руху транспорту і функціонуванню об'єктів інфраструктури в цілому, просимо невідкладно інформувати дорожні організації та правоохоронні органи для оперативного реагування, а також дзвонити на телефон єдиної служби населенню Львівської області 112.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: