Справа підриву львівської бази «Беркуту»: свідок знову заявляє про тиск

Єдиний свідок у справі щодо підриву в лютому 2014 року львівської бази спецпідрозділу «Беркут», яка завершилася смертю двох працівників міліції, Роман Дракус заявляє про те, що на нього чиниться морально-психологічний тиск з боку керівництва переформатованого спецпідрозділу, який віднедавна називається Батальйоном міліції громадської безпеки особливого призначення (БМГБОП).  

Про це він розповів Центру Громадянських Свобод, ідеться в матеріалі «Радіо Свобода».

Роман вважає, що посилення тиску може бути пов’язаним із початком розгляду справи у Франківському районному суді міста Львова. Хоча єдиний підозрюваний – екс-заступник командира «Беркуту» Сергій Голуб втік із міста ще минулого року (імовірно, до Росії), Роман переконаний, що справу всіляко намагаються «зам’яти».

За словами Романа Дракуса, а також членів громадської ради при ГУ МВС України Львівської області, керівництво переформатованого спецпідрозділу досі підтримує тісні зв’язки з колегами, які залишили займані в органах внутрішніх справ посади після проведення минулого року службового розслідування щодо підриву бази. Більше того, нинішнє керівництво дозволяє їм перебувати на території бази спецпідрозділу, що суперечить внутрішнім інструкціям. Активістка Наталія Солтисяк встигла відзняти на відео появу біля території підрозділу одного з екс-беркутівців.

Роман Дракус розповідає, що коли під час чергового такого візиту він повідомив про це одному з представників громадської ради при МВС Львівщини і з цією метою залишив територію підрозділу у невстановлений час, начальник штабу ініціював проти нього службове розслідування. Хоча максимум, що може загрожувати Романові – це урізання зарплатні, він вважає це розслідування формою тиску на нього. Із відповідною заявою він звернувся 8 травня до прокуратури Львівської області (скан-копія додається).

Члени громади заявляють, що мають намір ініціювати усунення з посади нинішнього керівника БМГБОП М.Старосільця. Вони сподіваються також, що справа про підрив бази буде спрямована на дорозслідування, а це може виявити нові обставини та нових підозрюваних. Голова громадської ради Рустам Курбанов вважає, що 80% тих працівників, які працювали в «Беркуті» до, під час Майдану та під час підриву бази, – не мали би працювати в ОВС.

Центр Громадянських Свобод

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: