Львівські готелі понищили автентику історичних пам’яток, – Салюк (відео)

У Львові всі готелі, які були зведені будівлях зі статусом історичної пам’ятки, абсолютно втратили автентичну субстанцію цієї архітектури. Про це сьогодні, 20 травня, заявив віце-президент Українського комітету ICOMOS, голова ради ЛОО «Українське товариство охорони пам’яток історії та культури» Андрій Салюк, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

«Я не знаю готелю, який би не понищив, а зробив би цю реставрацію належним чином, так, як це мало би бути», – констатував Андрій Салюк.

Із ресторанами, за його словами, склалася інша ситуація. «Є деякі представники ресторанного бізнесу, які просто дуже люблять Львів і стараються максимально багато витягнути, відреставрувати, зберегти ті чи інші елементи, але є й інші, які сокирою рубають все підряд», – пояснив він.

«У соборах, катедрах цей процес відбувається під пильним наглядом громадськості і охоронців пам’яток», – зауважив Андрій Салюк. І додав: «Але всі церкви, які трохи далі від прямого безпосереднього огляду і владою, і громадськості, – це шалене руйнування. Заклеювання пластиковими квітами, зміна іконостасів, перекладання підлоги…Те, що вони виглядають, як на картинці, не означає, що це охорона культурної спадщини».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: