На Львівській залізниці проведуть експеримент з виявлення безквиткових пасажирів

З метою недопущення безквиткового проїзду пасажирів, забезпечення ефективного контролю за роботою провідників у поїздах приміського сполучення, збільшення доходних надходжень від перевезення пасажирів у приміському сполученні в якості експерименту з 25.05.2015 по 29.05.2015 на приміському вокзалі станції Львів працюватимуть контролери, які перевірятимуть наявність проїзних документів у пасажирів, які здійснюють посадку на поїзд чи прибувають поїздами приміського сполучення, повідомила Дивись Інфо прес-служба Львівської залізниці.

Відтак, залізничники звертаються до усіх пасажирів з проханням уважно ставитися до збереження наявних проїзних документів та зберігати квитки до кінця поїздки та виходу з території вокзалу (через турнікетну систему).

Громадян без проїзних документів не пропускатимуть через турнікетну систему при вході/виході з перону і скеровуватимуть для придбання квитків до провідників, які будуть здійснювати продаж проїзних документів безпосередньо на пероні. Безквиткові пасажири не матимуть змоги вийти в місто і будуть змушені придбати квиток при виході з перону.

Про проведення перевірок на приміському вокзалі при вході/виході через турнікетну систему залізничники завчасно інформують пасажирів через засоби масової інформації, гучномовний зв’язок та розміщення оголошень на вокзалах та у поїздах.

Нагадуємо, відповідно до правил перевезення пасажирів усі без винятку пасажири мають отримати проїзні документи у касах або у провідників. Пенсіонери та інші громадяни, які мають право пільгового проїзду у приміському транспорті, зобов’язані звертатися у каси чи до провідників та отримувати безкоштовний квиток. Таким чином залізничники обліковують пасажирів у поїздах та в подальшому мають змогу об’єктивно оцінювати кількість перевезених пасажирів, населеність поїздів, звертатися до відповідних органів влади про справедливе відшкодування коштів за здійснені перевезення пасажирів пільгових категорій.

До організації експериментальних перевірок залізничники також залучатимуть працівників міліції, транспортної міліції та воєнізованої охорони. Просимо громадян з розумінням поставитися до прагнення залізничників досягнути більшого порядку та покращити надання послуг для наших пасажирів.

Довідково. У приміському сполученні Львівська залізниця за 2014 рік перевезла 55,3 млн. пасажирів. Доходів отримано на суму 83,2 млн.грн., а експлуатаційні витрати становили 892,7 млн.грн. Сума збитків від перевезення пасажирів за 2014 рік складає 809,5 млн.грн., тобто лише 9,3 % витрат покрито фактичними доходами.

Протягом першого кварталу 2015 року Львівською залізницею в приміському сполученні було перевезено громадян пільгових категорій на суму 15 млн.грн., місцевими органами виконавчої влади компенсовано лише 3,4 млн.грн., що складає 24% від фактично затраченої суми коштів на перевезення пасажирів пільгових категорій.

Також нагадуємо, що пасажири Львівської залізниці, які часто користуються приміськими електро- та дизель-поїздами, мають можливість зменшити витрати на проїзд, купуючи абонементні квитки.

Громадянам пропонують пільговий іменний абонементний квиток або ж повний абонемент без зазначення імені. За словами залізничників, це економить як гроші, так і час, витрачений на стояння у чергах.

Магістраль пропонує абонементи на будь-яку кількість місяців, однак не більше одного року. Щороку кількість пасажирів, які економлять завдяки абонементним квитам, - зростає. Це дозволяє не лише економити кошти пасажирам, але й покращує ефективність оплати перевезень, оскільки кількість випадків, коли пасажир не чесно користується послугами залізниці (купує квиток лише у першу зону, а їде до кінця, чи коли пасажир за змовою з провідником сплачує не повну вартість квитка), зменшується. Підвищення фіскальної дисципліни усіх пасажирів дасть змогу залізниці краще ремонтувати чи оновлювати рухомий склад, підвищувати рівень комфорту та зручності у приміських поїздах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: