Чи зуміє Україна відстояти свій інформаційний простір? (відео)

Сьогодні, 21 травня, в рамках Четвертої міжнародної наукової конференції у "Львівській політехніці" провели круглий стіл на тему: безпека інформаційного простору України в сучасних умовах. Повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Під час круглого столу розглянули ряд питань, а саме:

  • Технології маніпулювання інформацією та впливу на свідомість в Інтернет-просторі, у тому числі в соціально-орієнтованих мережах.
  • Новітні PR-технології використання Інтернету для маніпуляції суспільною свідомістю та штучної дестабілізації суспільно-політичної обстановки.
  • Лідери громадської думки у соціальних середовищах Інтернету як рушії організаційного, ідеологічного та маніпулятивного впливу на користувачів мережі.
  • Факти інспірування деструктивних інформаційно-психологічних акцій та спеціальних операцій через ЗМІ і мережу Інтернет та протидії їм.
  • Правові, психологічні та технологічні питання протидії використанню Інтернету в деструктивних цілях та пропозиції з їх урегулювання

Директор Інституту гуманітарних та соціальних наук, професор кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка» Олена Турчин зазначила, що безпека інформаційного простору України є наразі найактуальнішою темою, адже кожна людина стикається з інформацією.

«Сьогодні інформаційний простір з кожним днем набуває суспільного значення. Тому Україні потрібно посилити свій інформаційний вплив. Також ми повинні шукати союзників, і позиціонувати нашу державу як демократичну країну, яка йде напрямком до ЄС», - зазначила Олена Турчин.

Як проходила конференція дивіться відео на - Дивись.Інфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: