Колодій: Україна не повинна зволікати з реформами

Про це заявив сьогодні, 21 травня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, вітаючи гостей та учасників круглого столу на тему: „Модернізація державного управління в Центральній та Східній Європі: очікування та реальність. Що Україна може очікувати?”, який пройшов у Львівській обласній раді, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

У своєму вітальному слові голова Львівської обласної ради наголосив: „Для нас дуже важливим є європейський досвід, адже за 25 років у нашій державі не було реалізовано жодних реформ, не було проведено децентралізацію та адмінреформу. Тому досвід, набутий країнами Європейського Союзу, для нас дуже важливий, щоб не допустити помилок, щоб реформи швидше впровадити у життя і ми мали в Україні ту модель, яка би дозволила вже тісно співпрацювати з країнами ЄС”.

Круглий стіл відбувався в рамках заходів, які організувало у Львові Посольство Латвійської Республіки в Україні у межах головуванням Латвії в Раді Європейського Союзу. Почесними гостями заходу є Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе, а також експерти з Латвії: професор Латвійського університету, незалежний експерт Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Івета Рейнхолде та доцент Ризької юридичної вищої школи Інеса Друвіете.

Надзвичайний та Повноважний посол Латвійської Республіки в Україні Аргіта Даудзе зазначила, що Латвія охоче ділиться з Україною досвідом, готова також і перейняти наш досвід. „Такий обмін досвідом є корисний для обох держав”, – переконана пані Посол. „Україна обрала європейський шлях, Латвія пройшла шлях реформ, а питання реформи державного управління є на цьому шляху ключовим”, – каже пані Аргіта Даудзе.

У дискусії взяли участь голови постійних комісій та депутати Львівської обласної ради, науковці Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, представники органів місцевого самоврядування.

Співорганізаторами круглого столу виступили Посольство Латвійської Республіки в Україні, Львівська обласна рада та Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: