Львівщина та Данія підписали Меморандум про залучення інвестицій (фото)

У четвер, 21 травня, за виконувач обов'язків першого заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський і Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні Мерете Юль відбулося підписання Меморандуму про співпрацю та популяризацію іноземних інвестицій в економіку Львівської області, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Від територіальних органів виконавчої влади Львівщини меморандум також підписали в.о. начальника Державної фіскальної служби у Львівській області Андрій Дідик і перший заступник начальника Львівської митниці ДФС у Львівській області Олександр Марченко, а з данської сторони підписантом виступив президент Данської бізнес асоціації Ларс Вестб’єрг.

Львівська обласна державна адміністрація, відповідно до Меморандуму, сприятиме залученню іноземних інвестицій, що допоможе створити нові робочі місця та забезпечить сталі фінансові надходження до бюджету області. Окрім цього, з метою покращення інвестиційного клімату, спільно з данською стороною заплановано створити постійно діючу робочу групу, що сприятиме в межах чинного законодавства діяльності компаній із данськими інвестиціями. Від української сторони у цю робочу групу входить перший заступник голови Львівської ОДА.

"Львівщина відкрита для інвестицій. Ми готові залучати інвестиції у всі галузі економіки. Органи державної влади Львівщини зацікавлені у тому, щоби підприємства, що працюють на території області, розвивались. Напередодні ми спілкувалися з паном Ларсом та домовилися про те, що буде сформована Інвестиційна рада, а для вирішення оперативних питань працюватиме відповідна Служба інвестора. Також ми спільно працюватимемо над тим, аби усунути прогалини в українському законодавстві, які створюють перепони для бізнесу", - наголосив Ростислав Замлинський.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Данії в Україні, на Львівщині працює 54 представники Данської бізнес-асоціації і вони створили шість тисяч робочих місць.

"Приємно бачити, що багато данських підприємств успішно працює на Львівщині. Може скластися враження, що ми закохалися в цей регіон. Підписання цього Меморандуму сприятиме ще тіснішій співпраці з данськими підприємствами, особливо у контексті оподаткування та регулювання", - сказала Мерете Юль.

Президент Данської бізнес асоціації Ларс Вестб’єрг висловив вдячність усім підписантам Меморандуму, зазначивши при тому, що у цьому регіоні данський бізнес успішно працює уже 20 років.

"Ми щасливі платити податки та працювати на Львівщині, створювати тут нові робочі місця. Данські інвестиції сприяють економічному розвитку регіону", - підсумував Ларс Вестб’єрг.

Memorandum Memorandum1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: