Сім’ї учасників АТО відвідали Крехівський монастир (фото)

В рамках Реабілітаційної програми для сімей учасників АТО, 19 травня відбулася поїздка до Жовкви та Крехова, організована Центром міжконфесійного та міжрелігійного діалогу «Лібертас». У заході взяло участь близько 20 осіб, половина з яких – діти. Під час поїздки групу супроводжували психологи, аніматори, волонтери та духівник.

Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛМР

Партнерами заходу виступили: Львівська торгово-промислова палата, Об’єднання «Самопоміч», Фонд Духовного Відродження УГКЦ, Інститут психічного здоров’я та монастир отців-василіан у Крехові.

Спершу група прибула у Жовкву, де відвідала екскурсію центром міста та храмом Серця Христового. Священик, монах Чину святого Василія Великого о. Василь Парасюк розповів про історію міста та сам храм, прикрашений фресками роботи Юліана Буцманюка – художника та вояка легіону Українських Січових Стрільців. Фрески храму практично унікальні – художник зображав Ісуса Христа, Діву Марію та святих з обличчями реальних тодішніх жителів міста та одягнутими у традиційний український одяг.

Після екскурсії група вирушила до Крехова, де взяла участь у молебні до Богородиці. Після цього для дорослих учасників було організовано роботу у групах із психологами, а діти весело провели час із аніматорами. Для учасників програми також організували екскурсію монастирем та його територією.

Після основних заходів програми організатори провели анкетування учасників, з метою виявлення потреб та проблем, з якими на сьогоднішній день стикаються члени сімей учасників АТО. Результати анкетування представляють сьогодні, 22 травня, під час конференції «Соціальна відповідальність бізнесу». Ці результати планують враховувати для подальшої організації цим людям духовно-психологічної, юридичної та матеріальної допомоги, із запрошенням до програми потрібних спеціалістів та залученням спонсорських коштів.

Krexiv 1 krexiv 7

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: