Львівську облраду просять змінити регламент, щоб громадяни могли відвідувати сесії

Випускники програми «Ефективне управління» (Good Governance) Українського католицького університету ініціюють зміни та доповнення до Регламенту Львівської обласної ради щодо відкритого доступу громадян до сесій облради, повідомила Дивись Інфо Ірина Куропась, випускниця програми "Ефективне управління" УКУ

Відповідну пропозицію викладено у листі, який ініціативна група надіслала на адресу голови Львівської облради Петра Колодія, постійним депутатським комісіям і депутатам.

«Відповідно до частини 16 статті 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та частини 4 статті 3 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, сесії ради проводять гласно з забезпеченням права кожного бути присутнім на них, окрім випадків, передбачених законодавством, – ідеться у листі. – На жаль, відповідні законодавчі норми відкритого доступу громадян не закріплено у Регламенті Львівської обласної ради VІ скликання. Це призводить до порушення права кожного громадянина бути присутнім на засіданнях обласної ради та її органів, що траплялося неодноразово».

Таким чином, констатують автори звернення, громадяни фактично не мають можливості реалізувати своє законодавчо закріплене право відкритого доступу до сесій Львівської обласної ради та її органів.Таке становище, на думку, авторів листа, порушує низку конституційних норм і законів України щодо участі кожного громадянина у місцевому самоврядуванні та вирішенні місцевих питань. А також громадянські права на інформацію та доступ до публічної інформації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: