Через забудову на Голубовича у прилеглих будинках потріскали стіни

Мешканці прилеглих будинків хочуть зупинити зведення житлового кварталу на вул.Голубовича, 37. Люди переконані, що це будівництво призводить до суттєвого руйнування їхніх помешкань. Про це сьогодні, 25 травня, з місця події інформує кореспондент Дивись.Інфо.

Роботи на цій території розпочалися торік, раніше тут розташовувалися приміщення заводу «Електрон». Тепер тут, фактично, кипить робота над зведенням багатоповерхівок.

Мешканці вул. Головацького №5,7,9,11 нарікають на те, що через це будівництво почали руйнуватися фундаменти, тріскати капітальні стіни та внутрішні спільні балкони, значні тріщини з’явилися і в самих квартирах. Окрім цього, люди скаржаться на плісняву та постійну сирість у їхніх помешканнях.

Як розповіла Галина Мончак, яка живе в одному з сусідніх будинків, проект забудови цієї території змінювали чотири рази: в першому випадку передбачали зведення двох 5-поверхових будівель, у другому фігурують три 5-поверхові будинки, у третьому їх вже чотири. «Ці чотири будинки мали продовжувати наші помешкання і одночасно підсилювати їх. На цей варіант люди ще так-сяк згоджувалися», –  наголосила жінка.

Однак, коли в серпні 2014 року тут розпочали будівництво, мешканці неодноразово приходили сюди, щоби ознайомитися з проектом і поспілкуватися із представниками забудовника. «Жодна людина до нас не вийшла...», – констатувала Галина Мончак.

«Завдяки будівельникам, які тут працювали, ми дізналися, що тут планують зводити чотири висотки. Найгірше, за їхніми словами, буде біля сьомого та дев’ятого під’їзду, оскільки там будуть будівлі з дев’яти поверхів, а друга і третя секції – з’єднані між собою», –  пояснила мешканка.

Своєю чергою представник підрядника Марко Ткач запевняє, що це будівництво є законним і на все є відповідні документи. «У нас є проектна документація забудови на 6-8 поверхів. Вона затверджена та погоджена на всіх рівнях...», – розповів він. Також він переконував, що підрядник укріпив фундамент прилеглих будинків, втім самі мешканці це заперечували.

Відтак обурені жителі довколишніх будинків вимагають позбавити забудовника ТОВ «ЗНТО», генерального підрядника ТОВ «Екскомбуд», проектну організацію ТОВ «Арніка») ліцензії на діяльність у сфері будівництва, порушити проти них кримінальну справу. Також вони хочуть, щоби на вул. Голубовича, 37 зупинили будівництво, знесли всі збудовані споруди та облаштували на їхньому місці відпочинкову зону зі зеленими насадженнями і дитячим майданчиком.

На місце забудови нині також виїжджали заступник міського голови Львова Володимир Шевчук та директор департаменту містобудування Андрій Павлів. Посадовці оглянули будівництво та заслухали скарги мешканців. Заступник Андрія Садового пообіцяв доповісти меру про ситуацію, яка тут склалася. Вже 29 травня всі сторони конфлікту мають зустрітися знову, тоді й приймуть конкретне рішення щодо скандальної забудови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: