Оголошено концесійний конкурс на будівництво дороги Львів-Краковець

У вівторок, 26 травня, стартував перший у дорожній галузі концесійний конкурс на будівництво, подальшу експлуатацію та утримання нової автомобільної дороги Львів-Краковець. Термін дії концесії становитиме 49 років. Загальна протяжність автодороги – 84,4 кілометра, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Оголошення відповідного змісту опубліковано у провідних держаних друкованих виданнях України, а також на офіційних веб-сайтах центральних органів державної влади, що долучені до його реалізації.

"Починаючи від сьогодні й до 11 години 24 липня 2015 року всі зацікавлені компанії, котрі є резидентами або нерезидентами України, потенційно відповідають вимогам до учасників концесійного конкурсу, а також бажають виступити інвестором пілотного проекту, повинні направити на розгляд конкурсної комісії заявку на участь, складену за отриманою в Укравтодорі інструкцією", - прокоментувала початок відбору начальник відділу міжнародного співробітництва та інвестицій Державного агентства автомобільних доріг України Терезія Бабич.

За її словами, повідомлення претендентів про допущення чи недопущення до участі, а також запрошення їх до подачі конкурсних пропозицій за графіком проведення конкурсу відбудеться вже на початку вересня.

На вимогу норм українського законодавства концесійний конкурс триватиме близько 8 місяців, а отже визначення та оприлюднення переможця відбудеться не раніше січня 2016 року, після чого буде розпочато процес узгодження концесійного договору, його підписання, а також фінансове закриття, тобто залучення концесіонером коштів у необхідному обсязі у встановлений строк.

"За результатами оцінки ступеню зацікавленості потенційних інвесторів, проведеної Укравтодором напередодні конкурсу, бажання взяти участь у будівництві першої концесійної дороги в Україні висловили 8 провідних компаній. Більша їх частина – з Європи та дальнього зарубіжжя, проте мали місце листи і від вітчизняних підприємств", - деталізувала Терезія Бабич підсумки передконкурсної інформаційної кампанії.

Для того, щоби забезпечити якнайкращу поінформованість потенційних учасників концесійного конкурсу у всьому світі Державне агентство автомобільних доріг України за підтримки Міністерства закордонних справ України звернулося за допомогою до представництв України в кожній країні на 5 континентах. За сприянням українських посольств інформація про пілотний концесійний проект, що незабаром візьме старт в Україні, була розміщена в провідних засобах масової інформації кожної з країн.

"Оскільки листи про виявлення зацікавленості не передбачали ані для Укравтодору, ані для компаній жодних зобов’язань, результати оголошеного конкурсу є непрогнозованими. Ми прагнемо зробити відбір максимально прозорим, а тому переможцем вийде той, хто найбільше відповідатиме встановленим критеріям", - додала начальник відділу.

Довідка

Нова концесійна дорога пролягатиме у напрямку Львів-Краковець і сполучатиме Міжнародний автомобільний пункт пропуску "Корчова-Краковець" зі Львовом, що розташовані на міжнародному коридорі TEМ-T III (Дрезден – Вроцлав – Львів – Київ). Траса оминатиме населені пунктів Наконечне, Наконечне 2, Яворів, Івано-Франкове та Львів (північний об’їзд) і будуватиметься відповідно до технічної категорії 1а (4 смуги руху).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: