Професор Кембриджського університету розкаже про агресію в Україні

Український католицький університет запрошує на презентацію книги професора Кембриджського університету, співробітника Lauterpacht Center Тома Д. Гранта «Агресія проти України: територія, відповідальність та міжнародне право». Це дебютна українська презентація одного з перших зарубіжних досліджень агресії в Україні з точки зору права. Автор презентуватиме книгу завтра, 27 травня, о 16:00 год. в ауд. 405 Академічного корпусу Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2), повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Книга побачила світ у березні цього року в британському видавництві «Palgrave» і присвячена юридичним аспектам агресії та збройного конфлікту на території України, правовій оцінці порушення територіальної цілісності та непорушності кордонів України, в тому числі тимчасової окупації території Криму. Особливу увагу автор приділив питанню міжнародно-правової відповідальності за порушення територіальної цілісності в Україні та агресію щодо неї.

Робоча мова – англійська.

Участь у заході безкоштовна, проте попередня реєстрація – обов’язкова. Повідомити про бажання взяти участь можна за посиланням: http://goo.gl/forms/yDB1sBJs6k.

Контакти та акредитація ЗМІ – [email protected], тел. 093 993 93 51.

Захід організовує Центр верховенства права Українського католицького університету, спільно з Львівським центром міжнародного права, за сприяння Львівського відділення Асоціації правників України.

Довідка

Професор Томас Д. Грант (Thomas D. Grant) є випускником Гарвардського та Єльського університетів, дослідником Центру Лаутерпахта (Кембридж, Великобританія) та викладачем Кембриджського університету. Веде активну діяльність в сфері юридичної практики, в тому числі співпрацюючи із урядами держав та міжнародними організаціями. Брав участь у двох президентських кампаніях в США як юридичний радник. Протягом свого перебування в Кембриджі працював спільно з теперішнім суддею Міжнародного суду ООН Джеймсом Кроуфордом. Як представник сторін, брав участь у розгляді цілої низки справ в Міжнародному Суді ООН, Трибуналі з міжнародного морського права та судах в США. Автор цілої низки праць з актуальних питань міжнародного права, серед яких: «Визнання держав» (1999), «Вступ в Організацію Об'єднаних Націй» (2009).

prof grant

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: