Львів приймає перший Міжнародний фестиваль української ретро-музики імені Богдана Весоловського

Фестивальна програма розпочнеться 29 травня в Музеї етнографії та народного промислу ІН НАН України (проспект Свободи, 15), де о 12.00 год відбудеться відкриття архівної виставки «Бонді або повернення Богдана Весоловського». На цій ретро-виставці будуть представлені унікальні експонати: оригінали листів композитора, дипломів, нот пісень, фотографії з сімейного альбому, платівки з колекції Богдана Весоловського, знаменитий акордеон А. Коса і В. Мигаля, який звучав у «Ябцьо-джазі» та інші старожитності 1930-х з приватних колекцій Надії Кос, Ігоря Осташа та Любомира Янушевича, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

За словами організаторів, у день народження композитора 30 травня на його батьківщині, у Стрию, усі охочі будуть танцювати танго біля будинку Богдана Весоловського на вул. Чорновола (колишній Колійовій), 11. Після цього відбудеться урочисте відкриття фестивалю у Міському будинку культури (м. Стрий, вул. С. Крушельницької, 18). У програмі відкриття – прем’єра документального фільму «Бонді або повернення Богдана Весоловського» (автор сценарію - Ігор Осташ, режисер - Станіслав Литвинов) та ювілейний концерт «Стрийське танго».

Програмою фестивалю також передбачено пісенний конкурс молодих виконавців, який покликаний популяризувати пісні українського ретро та виявляти нові яскраві зірки. Головою журі конкурсу буде видатний український співак Володимир Луців (Великобританія). У конкурсній програмі змагатимуться 34 молодих виконавці з Києва і Івано-Франківська, Полтави і Львова, Іллічівська і Кривого Рогу, Дрогобича і Кам’янець-Подільського, а також з Канади. Конкурс відбудеться 31 травня о 14 год. у Event-hall «КІНО» (Львів, просп. Чорновола, 2).

Символом фестивалю є малюнок з обкладинки платівки Богдана Весоловського «Зірка» 1967 року, яка вийшла до 100-річчя Канади. Гран-прі фестивалю також буде «Зірка», виготовлена львівськими майстрами.

У Event-hall «КІНО» відбудеться презентація документального фільму Бонді або повернення Богдана Весоловського (поч. о 19:00 год), виступатимуть переможці Конкурсу (поч. о 20:30 год).

Фестиваль є благодійним і однією з його акцій є благодійний бал БОНДІв Event-hall «КІНО» (поч. о 21:30 год), у програмі якого – танго-забава, майстер-клас танго, благодійний аукціон, конкурс суконь у стилі ретро 1930-х, автограф-сесії гостей - зірок фестивалю.

У благодійному аукціоні братимуть участь зірки – гості фестивалю, які запропонують цікаві сюрпризи. Зібрані кошти підуть на лікування поранених воїнів АТО.

Серед почесних гостей фестивалю – багато відомих виконавців пісень Богдана Весоловського, зокрема народний артист України Василь Бокоч (Київ), знаний шансоньє Ерко (США), Володимир Луців (Великобританія), учасник легендарного гурту «Рушничок» Юрко Штик (Канада) та ін.

Родзинками фестивалю стануть два гала-концерти – 1 червня у Львівській Опері (поч. о 17.00 год) та3 червня у Київському театрі оперети (поч. о 19.00 год).

У програмі концертів – виступи яскравих українських виконавців: Джамали, Ілларії, Kiev tango project, Піккардійської терції, Tenors BEL’CANTO, джазового гурту «ShockolaD», Василя Бокоча, Стефанії Романюк (Канада), Ореста Цимбали, Марії Копитчак, Олесі Киричук, Ліліани Раврух, Юлії Швед та ін.

Обидва концерти у Львові та Києві вестиме ведуча каналу 1+1 Соломія Вітвіцька.

Фестиваль відбуватиметься за підтримки Міністерства культури, Світового Конґресу Українців, Посольства Канади в Україні, Львівської облдержадміністрації та Львівської міськради.

afisha festyval Veselovskogo

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: