У Садового вивчають інформацію про будівництво у парку «700-річчя Львова»

Під час минулого пленарного засідання сесії міськради один із депутатів виступив зі зверненням, у якому повідомив, що на території парку «700-річчя Львова» на вул. Шеремети розпочато незаконне будівництво. Міський голова Андрій Садовий дав доручення виконавчим органам та районній адміністрації обстежити ситуацію та припинити будь-які самочинні дії, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Як розповів сьогодні, 26 травня, під час виїзду на вул.Шеремети, 27 начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергій Коровайник, земельна ділянка, про яку йшлося у зверненні депутата, не входить у межі парку , а межує з територією парку «700-річчя Львова» і складається з двох частин. Одна з них, площею близько 200м.кв, була куплена п.Баранецьким. Іншу ж, площею 430 м.кв., п.Баранецькому надала сесія Львівської міської ради безоплатно у 2014р і вона була долучена до купленої ділянки. Тоді ж міський голова ветував цю ухвалу, оскільки вільна земельна ділянка могла б бути продана на аукціоні для наповнення міського бюджету, а не передана у приватну власність безкоштовно. Вето міського голови на цю ухвалу було подолане і земельна ділянка надана у приватну власність.

За словами п.Баранецького, на цій земельній ділянці він будуватиме двоповерховий житловий будинок.

«Процедура тут не порушена, захоплення території парку немає. Зраз ми говоримо, що ця земельна ділянка передана у власність безоплатно, через це ухвала і ветувалася. Земельний кодекс, на жаль, дає дуже мало відмов щодо приватизації вільної земельної ділянки.

Ми, як виконавчі органи Львівської міської ради, маємо дуже мало причин відмовити у приватизації вільної земельної ділянки. Будь-хто вправі звернутися на приватизацію вільної земельної ділянки, а на сесії вирішують – давати чи не давати. Єдине як може регулювати місто – це міський голова може ветувати ухвалу Якщо йти таким шляхом і надавати ділянки, то земельних ресурсів міста на всіх не хватить. Через це ухвала ветувалася міським головою, що це є вільна територія і було б доцільно залишити іі у власності міста.

Місто завжди наполягає на тому, що надавати вільні земельні ділянки у Львові ми не маємо змоги, місто немає стільки земельних ресурсів. Відшукуємо вільні земельні ділянки, щоб виставити на аукціон», - розповів Сергій Коровайник.

На його думку, виходом з такої ситуації міг би стати мораторій на приватизацію земельних ділянок в містах обласного значення.

«Було б добре, як би на державному рівні було прийнято рішення про мораторій на приватизацію вільних земельних ділянок в межах населених пунктів обласного значення. Це був би один з методів контролю за цією ситуацією. А станом на сьогодні, якщо відкрити Земельний кодекс, зокрема, статтю 118, то причин відмови у наданні вільної ділянки є дуже мало. Може бути відмова, якщо претендують на земельну ділянку, яка має використовуватись для інших цілей, не можна надавати земельну ділянку для будівництва будинку в межах території промислового призначення. Це фактично єдині причини. Більше відмов як таких немає. Питання регулюється вже сесією міської ради», - сказав Сергій Коровайник.

Як додав Сергій Коровайник, на сьогодні вартість землі у Львові оцінюється в середньому в 1 тис. грн за 1 м.кв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: