Львів є лідером з питань туризму та ІТ, - Садовий (відео)

Львів уперше прийняв міжнародну інвестиційну конференцію Seed Forum, організовану за підтримки МЗС Королівства Норвегії. Участь у заході взяли представники інвестиційних і дипломатичних кіл, інвестори, представники міжнародного бізнесу та молоді підприємці у сфері ІТ, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Відкривали Seed Forum Lviv 2015 міський голова Львова Андрій Садовий, співзасновник та член ради правління Seed Forum Eastern Europe Стейнар Хоель Корсмо та співзасновник і член ради правління Seed Forum Eastern Europe, голова правління Seed Forum Ukraine, директор мережі центрів iHUB Дмитро Подолєв.

«Світ розвивається дуже швидко. І успішними є ті країни і ті міста, які концентрують велику кількість молоді. Насправді, в Україні народжується дуже багато мудрих людей, але ми не завжди вміємо створити якісну атмосферу, щоб вони тут жили, працювали і вчилися. Для цього нам разом треба дуже багато працювати. Чому ми зацікавлені в тому, щоб ІТ все більше і більше заходили в наше місто? Тому що це можливість ставати кращими. На сьогодні, 7% грошей світу – це кошти в галузі ІТ, 10% грошей – в галузі індустрії туризму. Мені приємно, що ми є лідерами і з питань туризму, і з питань ІТ. Але, насправді, я б хотів, щоб цей відсоток у Львові був все більшим і більшим. Ми для цього будемо робити все максимально можливе, зокрема – давати можливість людям, які працюють в ІТ, купувати дешевше житло. Місто готове надавати таким людям земельні ділянки, багато інших речей, інкубатори.

Сьогодні насправді дуже цікава динаміка. 1-го і 2-го червня до Львова приїжджають головні менеджери дуже відомих світових брендів. У нас є ідея створити великий ІТ-інкубатор – можливо, навіть на базі нашого трамвайного парку. Там старовинні будівлі, яким треба надати нове життя», – зазначив міський гоова Андрій Садовий.

Міський голова побажав учасникам конференції плідної праці та мудрих думок і пообіцяв робити все можливе і неможливе для того, аби розумні люди могли себе зреалізувати у Львові.

Нагадаємо, Seed Forum Lviv є частиною серії міжнародних інвестиційних конференцій Seed Forum, які проводять у понад 45 країнах світу та вважають одними з найбільш професійних і досвідчених майданчиків, учасники яких мають змогу познайомитися з інвестиційно-привабливими проектами. Такі конференції проводять в Україні з 2008 року, у Львові ж вона відбудеться вперше цьогоріч.

Метою конференції є:

  • сприяння розвитку інноваційного підприємництва в Україні;
  • налагодження контактів з українськими та іноземними інвесторами;
  • інтеграція українського ІТ-бізнесу в європейський і світовий простір;
  • покращення взаємодії між бізнесом і владою.

Учасники конференції мали змогу познайомитись із молодими засновниками інноваційних компаній, приватними інвесторами, представниками венчурних фондів, акселераторів, інкубаторів, інвестиційних компаній і провідних бізнесменів  ділової спільноти України та світу.

Довідка

Організатори події: Міжнародний фонд Seed Forum Foundation і Центр інновацій та підприємництва iHUB.

Seed Forum - це глобальна мережа національних некомерційних фондів та національних представництв, яка охоплює понад 24 000 менторів та інвесторів з 45 країн і 60 міст світу. Seed Forum допомагає молодим стартап-компаніям знайти міжнародних партнерів та інвесторів для просування свого бізнесу.

iHUB – унікальний центр підтримки IT-підприємництва, що сприяє розвитку молодих та інноваційних сартапів, заснований за ініціативою Seed Forum, і в даний час є повноцінним норвезько-українським інноваційним центром для підприємців. Наразі iHUB активно розширює свою мережу центрів інновацій та підприємництва по всій Україні. В найближчих планах на 2015 рік запустити iHUB’и у Чернігові, Вінниці та Львові, а також глобально розширити мережу iHUB в Молдові та Грузії до 2016 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: