Професор Кембриджського університету написав книгу про російську агресію проти України

Вчора, 28 травня, в Українському католицькому університеті відбулась презентація книги професора Кембриджського університету (Великобританія), співробітника Lauterpacht Center Тома Д. Гранта «Агресія проти України: територія, відповідальність та міжнародне право», повідомив кореспондент Дивись.Інфо.

Сама ж книга побачила світ у березні цього року в британському видавництві «Palgrave» і присвячена юридичним аспектам агресії та збройного конфлікту на території України та правовій оцінці порушення територіальної цілісності та непорушності кордонів України, в тому числі тимчасової окупації території Криму. Особлива увага в книзі приділяється питанням міжнародно-правової відповідальності за порушення територіальної цілісності в Україні та агресію щодо неї.

Під час презентації, професор Грант проаналізував існуючий статус-кво із територіальними спорами в світі, та відзначив, що проблеми, з якими стикається Україна не є чимось винятковим. Вчений підкреслив важливість інститут вирішення територіальних спорів в сучасному міжнародному праві. На його думку, у випадку відсутності цього інституту, збройні конфлікти з питань території стали б буденністю для сучасних міжнародних відносин.

Зазначимо, що це дебютна українська презентація одного з перших зарубіжних досліджень агресії в України з точки зору права.

Довідка:

Професор Томас Д. Грант (Thomas D. Grant) є випускником Гарвардського та Єльського університетів та дослідником Центру Лаутерпахта (Кембридж, Великобританія) та викладачем Кембриджського університету. Веде активну діяльність в сфері юридичної практики, в тому числі співпрацюючи із урядами держав та міжнародними організаціями, як юридичний радник брав участь у двох президентських кампаніях в США. Протягом свого перебування в Кембриджі працював спільно з чинним суддею Міжнародного суду ООН Джеймсом Кроуфордом. Як представник сторін, брав участь в розгляді цілої низки справ в Міжнародному Суді ООН, Трибуналі з міжнародного морського права та судах в США.  Автор цілої низки праць з актуальних питань міжнародного права, в тому числі “Визнання держав” (1999), “Вступ в організацію Об’єднаних Націй” (2009) тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: