Україна може перетворитися у «шагреневу шкіру», – Магда

Якщо не впроваджуватимуться якісь зміни, Україна поступово перетворюватиметься у «шагреневу шкіру». Про це вчора, 27 травня, під час зустрічі в львівській книгарні «Є» заявив експерт Центру громадських відносин та політичний аналітик Євген Магда, інформує кореспондент Дивись.Інфо.

На його переконання, війна Донбасі та захоплення Криму – ніякий не експромт, Росія готувала все це давно: «З огляду на той комплекс дій військового, політичного інформаційного характеру, зрозуміло, що Росія готувалася давно».

«І причина цього має тішити серце кожного українського патріота. Росія усвідомлює потенціал України, можливо, навіть краще ніж ми самі. Вона розуміє, що лише Україна може конкурувати з РФ на пострадянському просторі. Знищення успішної України означає те, що Росія буде повним монополістом», – пояснив експерт.

Він наголосив на тому, що відсутність змін в нашій державі може призвести до того, що територія України буде поступово маліти. «Йде війна і нам доведеться змінюватися… Якщо Україна не буде цього робити, вона просто перетворюватиметься на «шагреневу шкіру», тобто постійно зменшуватиметься в своїх об’ємах», – констатував Євген Магда.

«Коли саме представники тих, хто називає себе елітою, доростуть до усвідомлення швидких змін, – каже експерт, – мені важко сказати. Хочеться, щоби цю боротьбу з часом українська влада виграла, тому що так чи інакше вона повинна захищати українські інтереси. В іншому випадку ми в  черговий раз наступимо на історичні граблі, які переслідують нашу державу».

За його словами, війна в Україні закінчиться не скоро. «Не для того Росія зосередила тут так багато техніки і так багато всього витрачає, щоби Україну намагатися поставити на коліна», – пояснив він.

Водночас Євген Магда додав: «Як на мене, сенс цієї гібридної війни для Росії полягає не в фізичному знищенні України, а в тому, щоби ми самі склали руки…».

Нагадаємо, 27 травня у львівській книгарні «Є» презентували  книгу «Гібридна війна: вижити і перемогти Євгена Магди.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: