Відкриття Консульства Ізраїлю у Львові сприятиме двостороннім відносинам (відео)

Відкриття Почесного Консульства Держави Ізраїль у Львові — це один з найважливіших чинників у розвитку  двосторонніх відносин. Про це йшлося під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки з Надзвичайним і Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Еліавом Белоцерковські у четвер, 28 травня.

Олег Синютка привітав ізраїльську сторону з нагоди відкриття Почесного консульства у Львові та зазначив, що така подія є дуже важливою для Львівщини. "Великі слова вдячності вашій державі за те, що вирішено відкрити Консульство Держави Ізраїль у Львові", - сказав очільник Львівської ОДА.

Еліав Бєлоцерковські розповів, що Львівська область – один із  форпостів для нової України, що прямує до Європи.

"Відкриття Консульства – це спільне свято для українського та єврейського народів. Упевнений, що Почесний консул Держави Ізраїль у Західному регіоні Олег Вишняков  докладе максимально зусиль для поглиблення зв'язків між нашими державами, - сказав Еліав Бєлоцерковські. - Ми уже бачимо значні зрушення у взаєминах між Львівщиною та Ізраїлем. До прикладу, відкриття консульства,  прямих авіарейсів до Львова, організацію прес-туру для ізраїльських журналістів та чимало інших заходів, які сприяють розвитку наших взаємин”.

Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні також зазначив, що в Ізраїльській зовнішній політиці відносини з Україною один з пріритетних напрямків.

“В українському парламенті немає жодної політичної сили, яка би представляла крайні радикальні політичні сили. Україна відкрита для усіх національностей, які тут проживають. У нас  немає жодних проблем ні з мовою, ні з  релігійною нетерпимістю, ні зі ставленням до представників інших національностей. Ми робимо усе для того, щоби всі люди  почували себе комфортно, - наголосив Олег Синютка. - Важливо, щоби  туристи чи інвестори, які приїжджають на Львівщину,  знали, що тут безпечно, що тут їх чекають і зустрінуть із великим серцем".

За його словами, до другої світової війни у Львові проживала велика кількість євреїв. "Наш обов'язок перед цими людьми зберегти пам'ятки їхньої культури, до цих традицій ми ставимося з повагою. Частинки єврейської історії для нас такі ж важливі, як і пам'ятки української історії. Дві нації пережили великі трагедії, український народ – Голодомор, а єврейський – Голокост", - наголосив керівник Львівщини.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко зазначив: "Відкриття  Почесного Консульства Держави Ізраїль у Львові – це лакмусовий папірець, що демонструє великий поступ у наших двосторонніх відносинах, а відміна віз  –  це доказ відкритості у взєминах наших країн".

Окрім цього, під час зустрічі очільник Львівської ОДА  висловив вдячність Ізраїлю за підтримку України під час військової агресії.

"Ми розуміємо та поділяємо ваш біль, оскільки знаємо, що таке втрачати людей на війні. Ми з вами, наше серце з вами", - підсумувала депутат Кнесету Софа Ландвер, висловлюючись щодо  подій на Сході України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: