На Львівщині реконструйовано відділ прикордонної служби імені Українського Козацтва

Сьогодні на українсько-польському кордоні, після проведення повної реконструкції був відкритий відділ прикордонної служби «Мігово» імені Українського Козацтва Мостиського прикордонного загону. Масштабну реконструкцію іменного підрозділу було здійснено в рамках проекту розвитку сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби Програми транскордонного співробітництва «Україна-Польща-Білорусь», повідомила Дивись Інфо прес-служба ДПСУ.

На заході були присутні Голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко, Комендант Бещадського відділу Прикордонної варти Республіки Польща полковник Пьотр Патля, Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, а також представники взаємодіючих органів.

В ході урочистих заходів генерал-полковник Віктор Назаренко привітав персонал з нагоди професійного свята та вручив кращим військовослужбовцям та працівникам нагороди та відзнаки. Також ряд військовослужбовців – учасників АТО отримали посвідчення учасника бойових дій із рук Голови відомства. Приємним та довгоочікуваним моментом стало вручення трьом військовослужбовців іменного підрозділу та членам їх сімей ключів від службових квартир у будинку особового складу.

Гостям відділу прикордонної служби було продемонстровано технічні засоби, що використовуються прикордонниками в охороні кордону. Серед іншого - озброєння та техніку, що була отримана в рамках зазначеного міжнародного проекту - патрульні автомобілі «Дастер», снігоходи, квадроцикли та мікроавтобус «Фольцваген Т5».

Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Мігово»  протягом 2013-2015 років було спрямовано 9 мільйонів гривень. У ході чого було проведено реконструкцію 11 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення, виконано роботи по прокладанню мереж водопостачання та каналізації, повністю переобладнано мережу теплопостачання та збудовано нову котельню.

Почесне ім’я прикордонному підрозділу, першому за часів незалежності, було присвоєно напередодні святкування дня Покрови в 1997 році. Козацька дружина взяла шефство над прикордонниками, і по цей день пліч-о-пліч стоїть на охороні державних рубежів. Охорона складної гірської ділянки кордону вимагає від зелених беретів постійної готовності та нестандартних підходів. Як і весь персонал відомства військовослужбовці підрозділу долучились до посилення східних рубежів України. 15 військовослужбовців відділу брали участь в антитерористичній операції, двоє з яких було нагороджено державними та відомчими нагородами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: