У ЛОДА обговорили законодавчі ініціативи щодо покращення дорожньої інфраструктури

29 травня  під час зустрічі голови Львівської ОДА Олега Синютки з народними депутатами України від Львівщини було обговорено проект змін до законодавства України щодо можливості співфінансування з місцевого бюджету доріг загального користування державного значення на договірних засадах та отримання коштів місцевими бюджетами під державні гарантії.
Як наголосили народні депутати, це дасть можливість контролювати використання коштів органами місцевого самоврядування.
“Зараз в Міністерстві фінансів України йде розподіл 100 млн євро на ремонт під’їзних доріг до пунктів пропуску на українського-польському кордоні за рахунок кредиту Республіки Польща для України. Також Світовий банк у вересні має прийняти рішення про перерозподіл 300 млн дол.  на дороги місцевого значення. Львівщина подала пропозиції щодо напрямку Львів-Самбір- Старий Самбір-Турка, - повідомив Олег Синютка. - Ми також ведемо переговори з Європейським інвестиційним банком щодо залучення на дороги області 100 млн євро”.
Окрім того, на зустрічі  обговорили питання внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет на 2015 рік» щодо збільшення обсягу субвенції  на освіту і охорону здоров’я для Львівської області, а також процес добровільного об’єднання територіальних громад в межах підготовки перспективного плану.
“Ми плануємо на засідання сесії обласної ради 2 червня обговорення перспективного плану формування територіальних громад,  і запропонуємо депутатам прийняти його в першому читанні”, - зазначив присутній на зустрічі голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: