Депутати Львівщини не схвалили перспективний план об'єднання територіальних громад

Сьогодні, 2 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати не схвалила проект Перспективного плану об'єднання територіальних громад Львівщини. В результаті домовленостей Львівська ОДА запропонувала новий проект рішення. Перспективний план відправили на доопрацювання та на обговорення в місцевих територіальних громадах.

Як повідомив в.о. першого заступника голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський, на Львівщині 1928 населених пунктів і 710 територіальних громад. Проектом передбачено формування 139 територіальних громад.

"Реформування є необхідним, адже зменшилася кількість населення, але зросла кількість рад", - сказав Замлинський.

Він наголосив, що найбільше територіальних громад є у Дрогобицькому районі, а найменше у Бузькому та Жидачівському районах.

Замлинський додав, що місцеві громади отримають понад 3 млрд грн та додаткові земельні ресурси.

"Після затвердження Перспективного плану починається добровільне об'єднання громад на місцях", - сказав він.

Думки депутатів розділилися. Одні казали, що все це робиться не добровільно. Інші переконані, що така реформа знищить село. Були депутати, які переконані, що реформа дасть поштовх до розвитку бідних громад.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка після обговорення з головами фракцій озвучив новий проект рішення щодо затвердження перспективного плану.

Депутати запропонований ЛОДА перспективний план взяли до відома.

Депутати скерували перспективний план на розгляд та обговорення територіальним громадам області, які повинні організувати громадські слухання та до 12 червня подати протоколи засідань в Львівську ОДА.

Після цього ЛОДА має винести на розгляд другого пленарного засідання сесії Львівської облради нове рішення щодо затвердження перспективного плану.

Галінфо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: