Депутати створили велику проблему, - Садовий про будівництво біля парку «700-річчя Львова»

На засіданні виконавчого комітету ЛМР заступник міського голови з питань містобудування Володимир Шевчук проінформував членів виконкому щодо ситуації з будівництвом на вул.Шеремети, 27, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Нагадаємо, під час минулого пленарного засідання сесії міськради один із депутатів виступив зі зверненням, у якому повідомив, що на території парку «700-річчя Львова» на вул. Шеремети розпочато незаконне будівництво. Міський голова Андрій Садовий дав доручення виконавчим органам та районній адміністрації обстежити ситуацію та припинити будь-які самочинні роботи.

Як розповів Володимир Шевчук, земельні ділянки, на яких планується збудувати приватний будинок, належати п.Баранецькому: одну він купив, іншу отримав у власність на підставі ухвали ЛМР. Питання в тому, що ділянка межує з парковою зоною.

«Єдине, що наказом директора департаменту йому дозволено заїжджати по парковій зоні до свого майбутнього будинку», - сказав Володимир Шевчук.

Міський голова Андрій Садовий зазначив, що парк не може бути проїзною територією і це питання будуть розглядати на сесії ЛМР.

«Це питання ми розглянемо на сесії міської ради, адже був запит депутата Веремчука. Хочу нагадати, що ухвала про виділення цього клаптика землі була мною заветована, але депутати подолали вето. Як я розумію, парк не має бути поїзною територією. Якщо людина попросила долучити частину ділянки, то мало б бути вирішене питання парку. Бо якщо парк буде проїзним, то прокуратура це оспорить.

Необхідно якісно підготувати це питання для розгляду на сесії міської ради. Якщо ми не знайдемо юридичного вирішення цієї проблеми, то я ставитиму питання перед депутатами приймати ще одне рішення, бо подолавши моє вето, вони створили проблеми для парку», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Також місткий голова наголосив, що ділянка має бути очищена від будівельних матеріалів.

Нагадаємо, як інформував раніше під час виїзду на вул. Шеремети, 27 начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Сергій Коровайник, земельна ділянка, про яку йшлося у зверненні депутата, не входить у межі парку, а межує з територією парку «700-річчя Львова» і складається з двох частин. Одна з них, площею близько 200 м.кв, була куплена п. Баранецьким. Іншу ж, площею 430 м.кв., п. Баранецькому надала сесія Львівської міської ради безоплатно у 2014р і вона була долучена до купленої ділянки. Тоді ж міський голова ветував цю ухвалу, оскільки вільна земельна ділянка могла б бути продана на аукціоні для наповнення міського бюджету, а не передана у приватну власність безкоштовно. Вето міського голови на цю ухвалу було подолане і земельна ділянка надана у приватну власність.

За словами п. Баранецького, на цій земельній ділянці він будуватиме двоповерховий житловий будинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: