У Львові завершився Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців (фоторепортаж, відео)

Упродовж 30 травня - 1 червня 2015 року, вперше у Львові, під егідою Управління державної охорони України та Міністерства молоді та спорту України й за активного сприяння Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, готельного комплексу «Гранд Резорт» та низки компаній-партнерів, відбувся відкритий XVIII Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців, повідомила Дивись Інфо Оксана Вацеба.

Під час урочистої церемонії відкриття чемпіонату часників змагань на площі Адама Міцкевича у м.Львові вітали голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, Львіський міський голова Андрій Садовий та ін.

В змаганнях відкритого XVIII Чемпіонату України з багатоборства тілоохоронців взяли участь 18 команд (в т.ч. дві жіночі), серед яких й зарубіжні гості з Болгарії та Румунії.

Протягом трьох днів учасники змагалися в демонстрації прийомів захисту під час пішого супроводу VIP-персон та прийомів рукопашного бою, у наданні медичної допомоги, шукали «вибухові пристрої» в автомобілі та демонстрували майстерність подолання смуги перешкод на автомобілях та виконували стрілецькі завдання з індивідуальної швидкісної стрільби з різних положень та в «терористів» з автомобіля під час пішого супроводу VIP групою охоронців. Змагання відбувалися стадіоні обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», на площі імені Адама Міцкевича, на автомайданчику поблизу стадіону «Арена-Львів, навчальному полігоні в с. Раковець Пустомитівського району.

Довідково.

Тілоохоронець (англ. Bodyguard) — це різновид військового спецпризначенця чи державного спецслужбовця, хто охороняє і захищає особу чи осіб — як правило публічних, багатих чи політично значимих і впливових (VIP-персон) — від небезпеки: зазвичай від викрадення, нападу, замаху на вбивство, домагання, втрату конфіденційної інформації, погроз (у тому числі погроз убивством) чи іншого кримінального діяння.

Професійна підготовка тілоохоронця повинна бути бездоганною і саме тому вимагає постійного удосконалення. Бажання професіоналів підвищувати рівень своєї майстерності сприяло появі професійно-прикладного виду спорту багатоборства тілоохоронців. Змагання – одна з ефективних форм підготовки, під час яких в ситуаціях, наближених до реальних подій учасники мають можливість демонструвати набуті раніше знання та вміння.

У 2001 році новий вид спорту - багатоборство тілоохоронців, був зареєстрований у Міністерстві юстиції України, а Держкомспорт України затвердив правила змагань і ввів його в єдину спортивну класифікацію. Тілоохоронці-багатоборці вперше стали одержувати спортивні розряди, звання майстрів спорту України і майстрів спорту України міжнародного класу. Першими майстрами спорту України міжнародного класу стали військовослужбовці Управління державної охорони України Костянтин Чорний (капітан команди), Владислав Зелений, В'ячеслав Нечипоренко і Андрій Рудченко.

IMG_3500 IMG_3501 IMG_3502 IMG_3503 IMG_3504 IMG_3505 IMG_3506 IMG_3507 IMG_3508 IMG_3509 IMG_3511 IMG_3512 IMG_3513 IMG_3517 IMG_3518 IMG_3528 IMG_3529 IMG_3532

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: