Вже незабаром у Львові стартує «Leopolis Grand Prix 2015»

З 12 до 14 червня у Львові традиційно пройде автомобільний фестиваль «Leopolis Grand Prix 2015», який цього року приурочений до 85-ї річниці перших кільцевих автоперегонів у Львові. Повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

В програмі фестивалю багато різноманітних акцій: виставки-презентації класичних автомобілів у парку культури ім. Б. Хмельницького та на пл. Ринок, ретро-парад центральними вулицями міста і конкурс авторетроелеганції.

Окрім шоу-перегонів на класичних автомобілях, у програмі змагання в національному класі: власники антикварних українських запорожців «ЗАЗ-965», запрошені з різних куточків України та закордону, змагатимуться за Кубок 5-разового Чемпіона України з авторалі – Василя Ростоцького. Також передбачено нагороди для жінок-автомобілістів.

За словами директора автомобільного фестивалю Володимира Кулинича, цього року очікується близько 70 екіпажів-учасників з-за кордону (Польща, Литва, Білорусь) та понад 70 учасників-екіпажів з України.

«Львівський авто-фан-клуб “ЗАК-КОЗАК”, починаючи з 2000 року клуб провів вже шість повномасштабних шоу-змагань Львівським трикутником із залучення закордонних ретро-автомобілів. Минулого року, у зв’язку проведення АТО, ми перегонів не влаштовували, провели лише виставку авто», - розповів Володимир Кулинич.

На думку організаторів, вдале проведення у Львові міжнародного фестивалю класичних автомобілів «Leopolis Grand Prix 2015» та участь у аналогічних акціях за кордоном дозволить прорубати вікно у Європу, адже Україна одна з небагатьох країн Європи яка не репрезентована у Міжнародній Федерації класичних автомобілів.

«Проведення автомобільного фестивалю слугує популяризації нашого краю та посиленню його туристичної привабливості серед вітчизняних та закордонних туристів-автомобілів. Ми сподіваємося на додаткові іноземні інвестиції в малорозвинену на сьогодні галузь автотуризму, створення нових привабливих туристичних автомобільних маршрутів та інфраструктури, а, отже, притоку коштів та збільшенню робочих місць у сфері зеленого туризму», - додав Володимир Кулинич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: