Збережений стінопис реставрують на вул. Левицького, 10

З березня цього року в рамках проекту GIZ «Муніципальний розвиток і оновлення старої частини міста Львова» проводиться реставрація сходової клітки будинку №10 на вулиці Левицького. Роботи здійснює фірма «Львів-Реставрація» під керівництвом експерта GIZ Маркуса Шульца, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Перед початком робіт сходову клітку було досліджено. На основі результатів досліджень зараз відкривають шар пофарбувань приблизно 1884-го року. За численними пізнішими нашаруваннями збереглися великі фрагменти чудових оригінальних стінописів.

Реставратори консервують та укріплюють шари тиньку і фарби, відкривають оригінальні зображення, консервують та очищують їхні поверхні, доповнюють відсутні ділянки, знімають з цоколя олійну фарбу. На завершення буде проведено тонування», - зазначили у GIZ.

Крім того, тривають важливі реставраційно-ремонтні роботи, такі, як зміцнення балок перекриття на стелі сходової клітки, в місцях сполучення з дахом, розчищення пофарбувань дверей, приймаються рішення щодо приховання електрокабелів у стіни сходової клітки. Водночас у майстерні фірми «Львів-Реставрація» ремонтують дерев’яні поручні, а на місці приводять в порядок дерев’яні сходи, реставрують вікна сходової клітки і двері квартир.

«Роботи триватимуть орієнтовно до вересня, після чого ця історична сходова клітка знову стане однією з найгарніших і найцінніших у Львові», - наголосили у GIZ.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: