Львівська облрада повторне розгляне проект «добровільного об’єднання громад»

Під час першого пленарного засідання ХХХІV сесії обласної ради, депутати розглядали проект Перспективного плану об’єднання територіальних громад Львівщини. Однак запропонований Львівською ОДА проект депутати вирішили скерувати на обговорення в територіальні громади області.

На сьогодні у Львівській області існує 710 територіальних громад, однак Перспективний план об’єднання передбачає формування лише 140 спроможних громад. Найбільше громад повинно утворитись в результаті добровільного об’єднання у Дрогобицькому та Яворівському районах – 14 і 13 громад відповідно, а найменше у Буському та Жидачівському районах – по 3 громади.

Однак запропонований Львівською ОДА проект плану об’єднання громад викликав у депутатів чимало запитань. Зокрема, обласні обранці наголошували, що вказаний план об’єднань формувався без врахування думки територіальних громад.

Після тривалих обговорень депутати вирішили перенести схвалювати проект Перспективного плану об’єднання територіальних громад Львівщини, натомість скерувати його у місцеві громади області для ознайомлення та обговорення.

Також обласні обранці звернулися до територіальних громад з проханням провести громадські слухання запропонованого плану та подати протоколи обговорень до 12 червня в облдержадміністрацію та обласну раду.

Окрім того, рішенням сесії депутати доручили обласній державній адміністрації доопрацювати проект Перспективного плану об’єднання та винести його на розгляд депутатів на друге пленарне засідання ХХХІV сесії.

Відтак, Львівська обласна рада повторно розгляне проект Перспективного плану об’єднання громад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: