На Львівщині обговорили питання розвитку туристичних можливостей (фото)

На Львівщині відбулась заключна конференція з питань обговорення мікропроекту «Спільне представлення туристичних, етнічних та культурних особливостей міста Белз (Україна) та гміни Белжец (Польща), повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

На цьому заході, зокрема, підбили підсумки з реалізації заходів проекту, який реалізується відповідно до програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна «Спільна промоція туристичних можливостей та культурно-історичної спадщини Львівської області, Підкарпатського і Люблінського воєводств».

Участь у конференції взяли представники органів місцевого самоврядування (з міста Белза та гміни Белжець), а також представники туристичного бізнесу, громадських організацій обох партнерів.

З привітальними словами виступили міський голова міста Белза Володимир Муха, війт гміни Белжець Анджей Адамек, головний партнер парасолькового проекту – директор Львівської асоціації розвитку туризму Андрій Мацелюх, депутат Львівської обласної ради Ганна Костюк, співробітник департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської обласної державної адміністрації – Христина Кулик, голова Сокальської районної ради Ігор Дацюк.

Виступаючі одноголосно вказали на важливості вказаного вище міжнародного проекту, на якості виконання проектних заходів та на важливості порушуваних у проекті питань.

Основне завдання проекту – зорієнтувати спільноти на діалог між органами місцевого самоврядування та громадськістю і туристичним бізнесом з використанням культурної спадщини, місцевих традицій та промислів.

Наступним етапом конференції було представлення виконаних заходів щодо мікропроекту. Міський голова міста Белза Володимир Муха представив основну мету проекту, вказав на бюджетну частину, а також представив заходи, реалізовані українською стороною. З свого боку, війт гміни Белжець Анджей Адамек, розповідаючи про реалізацію польської частини проекту, акцентував увагу присутніх на спільно проведених двох робочих зустрічах, одна з них – у місті Белзі, друга – в гміні Белжець.

У рамках проекту обидві сторони проекту придбали ноутбуки та принтери, встановили туристично-інформаційні знаки з повідомленням про партнерів у формі сіті-лайту, створили переносні інформаційні стінки зі столиком та кріслами для представлення міст на туристичних форумах та виставках, створено веб-сторінку про туристичні можливості територій, відзнято промоційні ролики.

Зокрема, культурну спадщину міста Белза представила директор Державного історико-культурного заповідника в Белзі Оксана Калиш, гміну Белжець представив Марек Марцола. Окрім того, рукоділля та мистецтво міста Белза відобразили в малюнку на тарілках (художник Наталія Карнаух), а також – писанкарство та бісероплетіння (Олександра Івануса).

Своєю чергою, гміна Белжець представила своє мистецтво, відображене в гончарстві (Мірослав Ліпський), бублікарстві (вироби з паперу) (Агнежка Козира). Фолькльорну частину гміни Белжець представили аматорський гурт «Долінянки», а з української сторони   виступив гурт «Княжий».

На завершення конференції всі учасники мали змогу почастуватися національними стравами української та польської кухонь, а саме – українські вареники з сиром, польські голубці та бігус, пиріжки з гречкою. Основним почастунком під час конференції став спільний продукт, котрий буде промований у закладах харчування міста Белза та Гміни Белжець – завиванець з маком.

Проект-1 Проект-2 Проект3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: