Яценюк відвідав Яворівський полігон (відео)

Сьогодні, 3 червня, прем’єр-Міністр України Арсеній Яценюк відвідав Міжнародний центр миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, що в Яворові на Львівщині. Тут проходять тренування бійців Національної гвардії України в рамках місії Fearless Guardian-2015 – спільних українсько-американських військових навчань. Повідомляє кореспондент Дивись.Інфо

Глава Уряду оглянув тренувальне містечко та побував на навчаннях військовослужбовців Нацгвардії «Дії при виявленні безпілотних літальних апаратів, снайперська боротьба» та «Дії при організації оборони та здійснення операцій з захисту підрозділів».

Він висловив вдячність Уряду США, Урядам Канади й Великої Британії та окремим країнам-членам ЄС за те, що українському війську допомагають тренуватися «таким чином, щоб воно відповідало найкращим натівським стандартам».

«Сьогодні на полігоні ви побачили тренування, які забезпечили західні партнери, окремо хочу подякувати нашим західним друзям за те  що українське військо дотримується зразка стандартів НАТО. Українські бійці дуже швидко навчаються, за результатом навчання ми отримаємо сильних особистостей, а саме духу команди, які будуть йти до перемоги. Ми захищаємо європейські кордони, адже Росія знову порушила мінські угоди, почавши терористичні операції в зоні АТО», - розповів Арсеній Яценюк.

Також на полігон прибув посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

За його словами, для Америки дуже важливо допомагати Україні, яка зі своєї сторони зробила максимум в конфлікті з агресором. Росія ж не дотримується мінських угод, підтверджуючи це сьогоднішнім нападом.

Українські ж військові висловили подяку американським колегам за те, що вони вклали багато зусиль аби проводити заняття, для прикладу добре підготували наших корегувальників.

За результатами цих навчань, підкреслив глава Уряду, «ми отримаємо не тільки сильну армію і сильну Національну гвардію – ми отримаємо сильних особистостей, які здатні вести за собою солдатів, які мають дух команди, мають український дух і здатні перемагати».

Також глава Уряду зазначив, що в середині серпня для проведення навчань до України прибудуть інструктори з Міністерства оборони Канади, а самі навчання розпочнуться у вересні. Інструктори з Великої Британії вже долучилися до Fearless Guardian: «Очікуємо, що інші країни-члени ЄС також приєднаються до цієї значної місії, адже це місія з безпеки в Європі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: