Інспекція архбудконтролю Львівщини починає передачу частини повноважень місцевим органам влади

Відповідне доручення щодо початку процедури передачі адміністративних функцій і повноважень із загальнодержавного на місцевий рівень дав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка за результатами зустрічі з першим заступником голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергієм Драчем, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Зокрема, відповідно до змін у містобудівному законодавстві, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю області зобов’язана передати місцевим органам влади функції зі здійснення контролю за будівельною діяльністю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів.

Зазначимо, що Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань регулювання містобудівної діяльності та державного архітектурно-будівельного контролю», прийнятий Верховною Радою України, передбачає децентралізацію повноважень та дозволить органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади контролювати будівництво на своїй території. Він також спрощує деякі дозвільні та погоджувальні процедури.

У цілому документ передбачає можливість виконавчих органів сільських, селищних і міських рад надавати документи, що дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт, здійснення державного архітектурно-будівельного контролю та прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів, розташованих на території населених пунктів. Щодо об’єктів за межами населених пунктів, то передбачається, що ці функції передаються районним держадміністраціям. Центральний орган виконавчої влади контролюватимуть лише об'єкти, розташовані на території кількох адміністративно-територіальних одиниць.

Усі питання вирішуватимуть місцеві органи державного архітектурно-будівельного контролю, які створюватимуться, виходячи з можливостей та потреб області. Наглядова функція за дотриманням законності рішень місцевої влади залишаються за державою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: