Садовий анонсував трамвай на Сихів уже на кінець року (фото, відео)

У Львові тривають роботи з будівництва трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів». Замовником робіт виступає ЛКП «Львівавтодор», виконавцем – компанія ОNUR. Технічний нагляд та супровід цього проекту здійснює компанія Egis, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

За словами головного інженера компанії ONUR Олександра Добоні, зараз на об’єкті відбувається паралельно кілька видів робіт: монтаж трамвайних плит, влаштування трамвайної рейки і замощення покладеної трамвайної рейки плиткою. На сьогодні влаштовано біля 70% трамвайних плит, біля 35% колії і біля 20% замощення плиткою. Виконання робот сьогодні перевірив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Червень – це якраз той місяць, коли треба давати нову динаміку усім нашим проектам стосовно будівництва нових транспортних магістралей і ремонту доріг. Проект «Трамвай на Сихів» йде вперед, сьогодні тут працює 220 людей, понад 40 одиниць техніки. Робота йде чітко за проектом. Буде зроблено 4 розворотні кільця: одне вкінці пр.Червоної Калини, друге біля поліклініки, третє – на вул.Угорській і четверте – на вул.Свенціцького, де колись закінчувалась «четвірка». Також ця дорога на вул.Свенціцького буде відремонтована, щоб вже нормальною швидкісною колією можна було добиратися тим мешканцям, які живуть на Сихові, в центр міста. Якщо маршруткою сьогодні це триває 40 хв, то трамваєм це буде орієнтовно 20 хв.

Роботи багато, вона ще зараз буде збільшуватися, бо є амбітна ціль - щоб вкінці цього року вже можна було скористатися можливістю поїхати з Сихова в центр міста на трамваї», - розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Що стосується ринку «Санта-Барбара», то, за словами міського голови, сторони шукають компроміс.

«Ринок ми поки не рухаємо. Щоб пройти цю ділянку, треба орієнтовно 1,5 місяця. Ми жодним чином не будемо піддаватися тискам, які здійснюються на нас, мовляв, віддайте нам білянку біля поліклініки, де не можна робити категорично. Ці пропозиції, які давало місто, ще не знайшли відповіді. Будемо далі шукати компроміс», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Як сказав міський голова, вирішено питання щодо реконструкції аварійного каналізаційного колектора на ділянці від АЗС на вул.Стуса – пр.Червоної Калини до камери гасіння на вул. Угорській. Протяжність каналізаційного колектора, діаметром 900 та 1600 мм, на всій ділянці, що проходить в межах виконання робіт, складає приблизно 1650 м. Глибина залягання в окремих місцях досягає – 12 метрів.

«Знайшли технічний варіант розв’язання даної проблеми. Велика частина буде робитися під землею, частина буде наземною.

По приміщеннях, які ми мали викупити, ми всі операції здійснили. Частина вже знесена, частина вивільняється. Перешкод ми не бачимо, хіба що можуть бути політичні перешкоди. Ми в цьому році маємо вибори, я думаю, багато хто вставлятиме палки в колеса. Але трамвай поїде», - сказав міський голова Андрій Садовий.

Вартість робіт з будівництва трамваю на Сихів по контракту складає 17 805 585,37 євро.

Будівництво трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів» по трамвайній лінії №4 складається з таких частин:

- ЛОТ 1: (вул. Угорська – вул. В. Вернадського) довжиною 3 661.5 метрів;

- ЛОТ 2: (вул. І. Свенціцького – вул. Угорська) довжиною 1 981.5 метрів.

Роботи по будівництву трамвайної лінії до житлового масиву «Сихів» було розпочато:

  • по вул. Угорська – вул. В. Вернадського – 17.07.2014 року;
  • по вул. І. Свенціцького – вул. Угорська – 12.03.2015 року.

DSC_0627 DSC_0630 DSC_0631 DSC_0633 DSC_0635

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: