Сільські голови Дрогобича знову виступили проти "добровільного об’єднання"

3 червня відбулося засідання районної комісії з питань адміністративної реформи та децентралізації влади. У засіданні взяв участь голова райдержадміністрації Максим Лісогор, повідомляє прес-служба Дрогобицької РДА.

Перший заступник голови РДА Степан Рудницький доповів про кроки, які робилися комісією спільно з органами місцевого самоврядування Дрогобиччини з метою обговорення адмінреформи та напрацювання перспективних планів спроможних громад у декількох варіантах, які були скеровані до облдержадміністрації.

Слово мав голова Асоціації сільських, селищних рад Степан Коваль, який брав участь у засіданні сесії обласної ради, де розглядалося питання адмінреформи.

Він знову ж таки наголосив, що сільські, селищні голови категорично проти об'єднання з містами. Щодо утворення нових адміністративних об'єднань на базі сіл, думки очільників громад розходяться.

Степан Рудницький зазначив, що реформа є важливою передумовою нормального функціонування та розвитку громад. Важливо, щоб її суть та наслідки були зрозумілі суспільству. Одне із завдання адмінреформи — наближення адміністративних послуг до громади, передача функцій державної влади на місця. Більшість управлінських структур, які функціонують на рівні району, будуть утворені у центрах місцевих громад. Це — освітні послуги, охорона здоров'я, фінансові органи, охорона громадського порядку, структури юстиції тощо.

Як зауважив керуючий справами районної ради Михайло Гук, важливо не заперечувати все, а подати осмислені та конструктивні пропозиції знизу, щоб вже після реформування не бідькатися, що нас не почули.

Керівникам структурних підрозділів доручено опрацювати та накласти мережу своїх установ, закладів та послуг на пропоновані адміністративні центри відповідно до вимог спроможності громад.

Як відомо обласна рада під час розгляду питання адмінреформи рекомендувала сільським, селищним, міським та районним радам організувати громадські слухання проектів перспективних планіві до 12 червня подати пропозиції для узагальнення у Львівську ОДА. Після цього вже доопрацьований Перспективний план об'єднання територіальних громад буде винесено на розгляд другого пленарного засідання сесії обласної ради, яке заплановане на 16 червня.

Отже, громадські обговорення, які вже протягом декількох тижнів проводяться у районі, триватимуть до 12 червня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: