У ЛОДА обговорили можливості співпраці у гуманітарній сфері з Польщею

Питання двосторонньої співпраці між Львівщиною та Польщею обговорили у четвер, 4 червня, під час зустрічі заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Юрій Підлісний і Державний секретар канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща Анжеліка Можджановська, повідомила прес-служба ЛОДА.

Сторони поспілкувалися щодо співпраці між Україною та Польщею у гуманітарній сфері та питаннях національних меншин, зокрема щодо функціонування Центру польської культури та європейського діалогу ("Польського дому") у Львові.

Водночас присутні розглянули можливості лікування поранених українських військових у Польщі, а також відпочинку дітей загиблих учасників АТО та дітей, батьки яких є учасниками АТО.

"Питання лікування бійців і відпочинку дітей актуальне, оскільки внаслідок анексії Криму та деяких східних території України ми втратили близько 30% санаторіїв та оздоровниць", - пояснив Юрій Підлісний.

Із польського боку на зустрічі також були присутні Голова Ради з питань польської діаспори у Східній Європі Артур Козловський і Генеральний Консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: