Добродомов просить перевірити рішення про скасування пільг на проїзд

Сьогодні на засіданні Верховної Ради, було оголошено запит народного депутата України з фракції «Блок Петра Порошенка», лідера громадського руху «Народний контроль» Дмитра Добродомова до Міністра соціальної політики України Павла Розенка, Голови Львівської ОДА, Прокурора Львівської області та Мера Львова щодо з’ясування причин зміни умов пільгового проїзду громадським транспортом.

За словами депутата, як стало відомо в громадському транспорті у м. Львові та Львівській області з 01 червня 2015 року відповідно до оголошення Управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради змінились умови пільгового проїзду. Громадяни, які мають право на пільговий проїзд, на сьогоднішній день не можуть безоплатно користуватися громадським транспортом відповідно до Закону України від 28.12.2014 року № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України», зокрема йдеться про скасування пільг окремим категоріям громадян.

«Згідно з інформацією Управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради щодо переліку категорій громадян, які мають право на безкоштовний проїзд, жодним чином не враховані роз’яснення Міністра соціальної політики України П.В. Розенка. Таким чином втратили право на пільговий проїзд у м. Львові: учасники війни, ветерани праці, діти війни, інваліди ІІІ групи та жертви нацистських переслідувань. Хоча за словами П.В. Розенка зазначені категорії населення можуть і надалі реалізовувати своє право на безкоштовний проїзд у міському і приміському транспорті. Враховуючи цю проблему, з якою зіткнулися соціально незахищені громадяни, які втратили право на пільговий проїзд, вимагаю належним чином відреагувати на дану ситуацію та надати пояснення причин недотримання вимог чинного законодавства України щодо пільгового проїзду в громадському транспорті у м. Львові та Львівській області», - сказав Дмитро Добродомов.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: