Розенко: пільговий проїзд не скасують

Кабінет міністрів з 1 червня не буде скасовувати пільговий проїзд для пенсіонерів, чорнобильців і людей з інвалідністю, повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

«Ветерани праці, діти війни, учасники війни, жертви нацистських переслідувань, члени сімей загиблих чи померлих ветеранів війни, інваліди І-ІІІ груп, особи, постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій, зможуть і надалі користуватися правом на безкоштовний проїзд, – цитує Розенка прес-служба уряду.

За його словами, ці категорії населення зможуть і надалі реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському і приміському транспорті. Розенко також зауважив, що рішення про пільговий проїзд зазначених категорій у метрополітені будуть ухвалювати органи місцевого самоврядування Києва, Харкова і Дніпропетровська.

«Обсяг бюджетних видатків на компенсацію пільгового проїзду не зменшився», – наголосив міністр.

Раніше народні депутати зменшили кількість категорій осіб, яким надаються пільги на проїзд у громадському транспорті.

Передбачається, що з 1 червня 2015 року пільговий проїзд у громадському транспорті буде надаватися лише певним категоріям: «інвалідам 1 та 2 групи, дітям-інвалідам, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, учням з малозабезпечених сімей та особам, які їх супроводжують і які супроводжують інвалідів 1 групи та учасникам бойових дій».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: