У Львові обговорять проблеми, пов’язані з роллю мови в національній безпеці

У Львові сьогодні представлять скандальну виставу на основі подій в Україні
Вже сьогодні у Львові представлять скандальну виставу на основі подій в Україні. Про це під час прес-конференції розповів російський поет Андрій Орлов Орлуша, інформує Дивись.Інфо.

Український інформаційний телеканал «Ukraine Today», філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка та громадська організація «Проект №1» організовують конференцію «XIІ Всеукраїнський соціолінгвістичний семінар: мова, політика, суспільна думка, ідентичність, національна безпека». Конференція відбудеться 9 червня о 9.00 год. у Дзеркальній залі Львівського національного університету ім. І. Франка, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Вперше будуть обговорюватися проблеми, пов’язані з роллю мови в національній безпеці та інформаційній війні. Одне із питань семінару – висвітлення концепції нової спеціалізації із соціолінгвістики «Політична комунікація як взаємодія мови та політики».

На секційних засіданнях з 14.00 год. виступатимуть науковці з різних університетів та інституцій України, прозвучить більше 60 доповідей. Вперше працюватимуть секції «Політична комунікація: теорія, методи, категорійна база аналізу», «Мова, політика, пропаганда» і 7 дискусійних груп, учасники яких обговорюватимуть питання інформаційної війни, пропаганди, мовної політики на пострадянському просторі, нових тематичних груп лексики у ЗМІ, теорію і методи аналізу цих нових питань.

Серед запрошених гостей та учасників XII Всеукраїнського соціолінгвістичного семінару: Міністр освіти і науки України проф. Сергій Квіт; Dr. Лада Рослицькі, директор стратегічної комунікації Українського інформаційного телеканалу «Ukraine Today»; Prof. Dr. Джордж де Вілд, професор міжнародного права і міжнародних відносин університету Ґронінґена (Нідерланди); 65 науковців із університетів та інституцій України; студенти Львівського національного університету імені Івана Франка та Українського Католицького Університету; громадські активісти та діячі.

Конференція відбудеться за сприяння Центру інформації та документації НАТО в Україні.

Організатори та відповідальні за проведення конференції:

Dr. Рослицькі Лада, директор стратегічної комунікації Українського інформаційного телеканалу «Ukraine Today».

Контакти: тел.: 067 334 8299, мейл: [email protected].

Проф., доктор філол. наук Галина Мацюк, професор кафедри загального мовознавства.

Контакти: тел.: 097 155 63 47, мейл: [email protected].

Канд. екон. наук Юрій Кирилич, громадська організація «Проект №1».

Контакти: тел.: 097 788 78 87, мейл: [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: