У Садового передали військовим автомобіль

Комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» придбало автомобіль швидкої медичної допомоги за 750 тис. грн у заводу «ЕлектронМаш» ДП ПАТ «Концерн-Електрон». Карету швидкої допомоги сьогодні передали Військово-медичному клінічному центру західного регіону. Як розповів Андрій Садовий, міський голова Львова, машину вже сьогодні будуть використовувати при транспортуванні поранених, які мають прибути у львівський аеропорт зі сходу України.

«Ми сьогодні спільно з керівництвом заводу «Електрон» передаємо військовому госпіталю машину. Ця машина спеціально виготовлена, враховуючи потреби військових медиків, щоб можна було достатньо швидко транспортувати поранених до можливостей отримати стаціонарне лікування.

Свого часу, коли ми роздумували, як нам бути з львівськими трамваями, коли ми подивились, скільки коштують нові взірці, вироблені за кордоном, бо в Україні не було якісного виробництва, «Електрон» погодився зробити і низькопідлоговий трамвай. Потім ми зробили тролейбус, електробус. Зараз вони працюють над автобусами. На сьогоднішній день «швидкі» дуже потрібні. Вони виробили перший взірець машини швидкої допомоги. Місто цей взірець придбало і сьогодні офіційно передало для госпіталю. І сьогодні о 16.00 год ця машина буде в роботі, коли прилітає борт з Дніпропетровська, з пораненими після останнього обстрілу бандитами. 18 наших хлопців сьогодні будуть доставлені у цей госпіталь. Ця швидка та інші машини будуть сьогодні активно працювати.

Важливо, щоб держава знаходила кошти і купувала продукцію власного виробництва, яка по якості в деяких аспектах є краща, ніж іноземні взірці, бо враховує специфіку наших доріг. Це машина має дуже помірну ціну. Жоден закордонний екземпляр за такі кошти купили не можливо. Це також є робочі місця у нас, в Україні, люди отримують зарплату і місцевий бюджет отримує податки. Що також дає можливість потім ці кошти використовувати на інвестиції, на інфраструктуру та інші проекти.

Ця машина коштує 750 тис грн. Це кошти, які ми цільово передбачали у міському бюджеті, щоб купити цю машину і передати для військового госпіталю», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Це автомобіль швидкої допомоги типу В, який розроблено та обладнано для транспортування пацієнтів, здійснення основного медичного догляду та нагляду за ними, повідомляє прес-служба ЛМР.

Вартість закупівлі - 750 тис грн. Саме за стільки запропонував автомобіль «Концерн-Електрон». Його єдиний конкурент – ТОВ фірма «Гал-Дизайн» – пропонувало «швидку» за майже 818 тис грн.

Довідка

Автомобіль ЕМ-320.12 "Електрон" - спеціальний транспортний засіб підвищеної прохідності (з колісною формулою 4х4.1) з комплектом медичної апаратури та засобів екстреної допомоги, призначений для транспортування, здійснення основного медичного догляду та нагляду за пацієнтом, надання кваліфікованої медичної допомоги, у т.ч. екстреної медичної допомоги, проведення інтенсивної терапії і моніторингу на догоспітальному етапі хворим та потерпілим безпосередньо як на місці виклику так і під час їх транспортування до стаціонарних лікарень.

Автомобіль призначений для експлуатації у складних погодних умовах та в умовах бездоріжжя.

В комплект оснащення автомобіля входять засоби перенесення та іммобілізації пацієнта, обладнання для вентиляції легенів (стаціонарний і переносний кисень та інші пристосування), портативна система контролю дихання, дефібрилятор з реєстратором показників пацієнта, діагностична апаратура, в т.ч. електрокардіограф, інфузійна система, комплекти перев’язувальних матеріалів і засобів догляду за пацієнтом та відповідні медикаменти.

Місткість автомобіля: в кабіні - 2 чол., у медичному салоні - 2-4 чол. + 1 на ношах.

Бензиновий двигун потужністю 105,0 кВт (142,8 к.с.) забезпечує швидкість - 110 км/год.

Автомобіль моделі ЕМ-320.12-03 «Електрон» сертифікований у відповідності до вимог Національного стандарту «Автомобілі швидкої медичної допомоги та їх устаткування» ДСТУ 7032:2009 та директиви 70/156/ЕЕС для транспортних засобів спеціального призначення у комплектації медичним обладнанням та устаткуванням за типом В і зареєстрований Державною службою України з лікарських засобів як медичний виріб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: