Через нехтування правил безпеки на воді у Львівській області загинуло 28 людей

Станом на 8 червня, від початку року на водоймах у Львівській області загинуло 28 людей. Із них троє дітей.

Як зазначили у департаменті з цивільного захисту Львівської обласної державної адміністрації, на жаль, попри роботу на обласному рівні та на місцях органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на підпорядкованих адміністративних територіях спільно із власниками та орендарями водних об’єктів, на воді продовжують гинути люди.

Сезон відпочинку на водних об’єктах у Львівській області офіційно розпочався з 1 червня. Проте не обійшлось без прикрих випадків, пов’язаних зі загибеллю людей на водних об’єктах, й упродовж останніх днів.

Так, за останній тиждень загинула одна людина. Найчастішими причинами загибелі на воді у цьому році були: - купання в непристосованих для цього місцях, часто у нетверезому стані та в темний період доби; - відсутність належного контролю за поведінкою дітей на воді; - нехтування правилами безпеки на воді, особливо на гірських ріках зі швидкою течією. Також жертвами води нерідко стають самітники, які купаються у безлюдних місцях та у разі небезпеки не можуть розраховувати на допомогу інших людей.

Департамент цивільного захисту Львівської ОДА нагадує орендарям і власникам водних об’єктів, які використовують їх для відпочинку населення, про персональну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечення належної роботи відомчих рятувальних постів. А відпочивальникам – дотримуватися правил безпеки на воді!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: